Kangasalan kouluratsastusviikonlopun Prix St Georges -luokan voitto Kira Kanervalle

Kangasalla kilpailtiin viikonlopun aikana yhteensä kahdeksassa eri luokassa kakkos- ja kolmostasolla. Kilpailut käytiin ensimmäistä kertaa kouluratsastuksessa kahdessa paikassa, Pohtiolammen Ratsastuskeskuksessa ja Wääksyn Kartanolla.

Tällä tavalla järjestetään jokavuotiset kenttäkilpailut, mutta tapa todettiin hyväksi myös kouluratsastuksen osalta, kun Pohtiolammella kilpailtiin kakkostason ja Wääksyn Kartanolla kolmostason luokkia. Järjestelyt saivat paljon kiitosta ja Wääksyn etukäteen haastavaksi arvioitu kilpa-areena osoittautuikin hyvin toimivaksi, kun useampi ratsastaja mainitsi yleensä kuuman
hevosensa olleen rento Wääksyn radalla.

Kouluratsastusviikonlopun pääluokan, Prix St Georges, Prix de Akoya -luokan voitti Hyvinkään Urheiluratsastajia edustava Kira Kanerva Playmate -hevosellaan prosentein 64,956.

– Olen kokonaisuuteen erittäin tyytyväinen. Tämä on minun ja hevosen ensimmäinen yhteinen kausi. Tämä on yleensä melko kuuma ja jännittynyt radalla, mutta tänään se oli rento ja ratsastettavissa. Radalla tein yhden ratsastusvirheen laukanvaihdoissa, mutta olen kokonaisuuteen silti tosi tyytyväinen, summaa Kanerva.

– Tavoitteena tälle kaudelle on tehdä rentoja ratoja Vaativa A -tasolla ja pikku hiljaa nostaa meidät pikkukierrokselle, kertoo Kanerva.

Kanerva oli myös tyytyväinen viikonlopun puitteisiin Kangasalla.

– Täällä on erittäin hieno ympäristö järjestää kisoja. Pohjat ja puitteet ovat kunnossa. Siitä järjestäjille iso kiitos.

Toiseksi luokassa sijoittuivat Valkeakosken Ratsastusseuran Heli Hirvo ja Don Preferido, heidän prosenttien ollessa 62,632. Kolmanneksi luokassa ratsasti Joni Nikkanen hevosellaan Kastaniesgårdens Nemo. Nikkanen edustaa Nika Teamia.

Sunnuntain Vaativa B, Prix de Medilaser-luokan voittoon ratsasti Horsy Teamin Petra Andrejeff Hendrikillä.

– Hendrik on yhdeksänvuotias. Olen kisannut tämän kanssa 5-7 vuotiskaudet, ja nyt yhden välivuoden jälkeen taas tehdään yhteistyötä. Tavoitteena on mennä eteenpäin luokissa, tämän hevosen potentiaali pitäisi riittää kyllä korkeammalle, kertoo Andrejeff.

– Yleensä hevoseni on kuuma, mutta tänään se malttoi hyvin ja sitä sai jopa ratsastaa.

Vaativa B -luokassa toiseksi sijoittuivat Antti Lehtilä ja Le Grand Charmeur ratsastusseura Team Nissalasta. Kolmanneksi luokassa ratsasti Urheiluratsastusseura Tammer Ridersin Satu-Maria Jauhiainen hevosellaan Forza Roosendaal.

Sunnuntaina kilpailtiin myös kakkostason luokissa Pohtiolammella. Helppo B, Prix de Vetcaren voitti Equestrian Team Diamondin Vilma Vajanto Dalcantolla. Helppo A, Prix de Suomen Ravi ja Ratsastus -luokan voittoon ratsasti Riding Team Gold Horses -seuraa edustava Emmi Salminen ja Capac.

Aurinkoisena lauantaina ratsastettiin neljä luokkaa

Lauantain kilpailupäivä alkoi Pohtiolammella isoilla kakkostason Helppo B, Prix de Suomen Ravi ja Ratsastus sekä Helppo A, Prix de Puristeteos -luokilla. Wääksyssä ratsastettiin kolmostasolla Helppoa jaVaativa A -luokat. Pohtiolammen Helppo B-luokan voitti Loimaan Ratsastajien Janita Kaski Windencellä. Helppo A -luokan voittoon ratsasti Kangasalan Ratsastajien Marika Renvall Oeds V -hevosella.

Lauantain pääluokan Vaativa A:0, Prix de Vehon voittaja, Sara Maattola-Lindholm oli tyytyväinen kokonaissuoritukseensa. Maattola-Lindholm edustaa Ratsastusseura Dc:tä.

– Pystyin viemään hevosen eri liikkeestä toiseen ja se oli kanssani.
Hevonen malttoi tänään, kun se yleensä on malttamaton ja jännittynyt.
– Tavoitteena onkin tänä kautena hankkia ratarutiinia, niin että se oppii rentoutumaan kisaympäristössä. Puitteet ja pohjat olivat täällä hyvät. Musiikki oli ehkä liian kovalla, mutta se on toisaalta hyvää harjoitusta ääniherkälle hevoselleni, toteaa Maattola-Lindholm.

Toiseksi lauantain vaativa A-luokassa sijoittuivat Jyvässeudun Ratsukoiden Helkky Ylönen ja Savoy Rubin. Kolmanneksi luokassa ratsasti Urheiluratsastusseura Tammer Ridersien Satu-Maria Jauhiainen Uslalla.

Lauantaina aamupäivällä Wääksyssä ratsastettiin Helppo A:4, Prix de Aapiskukko -luokka. Voiton tässä luokassa vei viimeistä ponikauttaan kisaava Ella Ylitalo 6-vuotiaalla Ras Trent -ponillaan.

– Rata oli tasainen ja poni (6 v.) osasi käyttäytyä. Vaikka rata meni hyvin, jäi meille vielä jotain paranettavaa.

– Poni on soiaalinen ja utelias. Sillä on tahdikkaat liikkeet. Tämän kanssa on kiva kisata, kun se osaa käyttäytyä hyvin, kertoo Keurusseudun Ratsastajia edustavaYlitalo ponistaan.