Citykantturat landella

Puutikkalan Puodin navetassa ammuu heinäkuun ajan Citykantturat. Puodin Tuija Forsbergin tuttu Riitta Pykäläinen houkutteli mukaansa Kyllikki Lahtisen sekä Maija Kotimäen ja nyt pitkän linjan maalareilla on yhteisnäyttely Laitumella. Upouuteen näyttelytilaan, vanhaan navettaan on ripustettu parikymmentä työtä per taiteilija.

– Maalauksia on impressionismista naivismiin ja kaikkea siltä väliltä. Mukana on öljyväri- ja akryylimaalauksia sekä akvarelleja, naivistiksi tunnustautuva ryhmän puhenainen Kyllikki Lahtinen kertoo.

Hänen kaikissa töissään näkyy joko oma tai perheenjäseneen liittyvä tarina tai kokemus. Siinä mielessä maalaukset ovat realistisia, vaikka käsittelytapa on naivistinen. Esimerkiksi mittasuhteet saattavat heittää kuperkeikkaa tarpeen mukaan.

Lahtinen suosii akryylivärejä niiden kirkkauden vuoksi. Pykäläisen maalaukset ovat lähinnä realismia ja Kotimäen työt taas abstrakteja.

– Ensin voi näyttää, että Maijan työ ei esitä mitään, mutta katsojasta riippuen sieltä alkaakin löytyä vaikka mitä, Lahtinen kuvaa kollegansa maalauksia.

Nimitys Citykantturat syntyi illanistujaisissa, joissa mietittiin ryhmälle teemaa ja nimeä. City-etuliite tuli naisten tamperelaisuudesta ja kantturat näyttelytilasta. Mukana on myös lehmäaiheisia teoksia, kuten näyttelyjulistekin lupaa. Kaikilla kolmella on tuotoksia myös Saarikylien Parvigalleriassa.

Puodin kauppiaat Eija Marttila ja Tuija Forsberg iloitsevat uusitusta navetasta, joka kunnostettiin mökkiläisten kanssa talkoilla.

– Kesämökkiläiset piikkasivat vanhan lattian auki, valoivat navettaan uuden lattian sekä ruiskumaalasivat seinät. Lisäksi kesäasukkaat lahjoittivat tervatusta puuveneestä tehdyn tarjoilupöydän. Että sellaisia mökkiläisiä meillä täällä! Talkoissa mukana oli mökkiläisiä, paikallista apua ja omaa väkeä perhepiiristä. Paikallinen asukas lainasi meille koneetkin remonttia varten. Ilmeisesti täällä toivotaan, että kauppa pysyy, Forsberg sanoo kylmänväreet selässään.

Citykantturoiden Laitumella-näyttely 30.6.–30.7.2017 Puutikkalan Puodin Navetassa kaupan aukioloaikoina.

Citykantturoiden eli Kyllikki Lahtisen, Maija Kotimäen ja Riitta Pykäläisen näyttely pystytettiin Puutikkalan Puodin navettaan.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?