Hautainhoitorahasto ongelmana Pälkäneellä

Kangasalan seurakunta muuttaa käytäntöään ja hautainhoitorahasto ottaa vastatakseen ainakin viiden vuoden hoitosopimuksista. Pälkäneellä hoidetaan vanhat sopimukset, mutta uudet laskutetaan yhden vuoden sopimuksina menetelmän tuottamista haitoista huolimatta.

Pälkäneellä ei edes viiden vuoden sopimusta saa testamenttaamatta seurakunnalle koko jäämistönsä, tiedotetaan taloustoimistosta. Jäämistö menee valtiolle joka ei ota hautojenhoitoa vastuulleen.   Jos sopimuksen tehneellä  ei ole omaisia tai heistä etäiset pikkuserkut ovat tavoitettavissa vaikeasti toisella puolen Suomea, jää uusi hauta vaille hoitajaansa. Menetelmä  ei tyydytä hautausmaan kunnosta vastaavia. Jääkö Pälkäne hiippakuntamme ainoaksi seurakunnaksi, joka pyrkii pois luotettavaksi osoittautuneesta hoitorahastosta?

Pälkäneläisten pelon ymmärtää, kun joku vuosi sitten seurakunta laskutti valvonnan puuttuessa jäseniltään hoitomaksuja, vaikka eräänkin vainajan tilillä oli hoitorahaa ilman sopimuksessa luvattua korkoakin yli kolmellekymmenelle vuodelle.  Seurakunnan sopimuskappale oli hukkunut arkistosta. Vain pankkivirkailijan valppaus palautti rahat oikeaan käyttöön. Turha pelko, sillä tällainen asiahan on valvojia valittaessa helposti korjattavissa.

Vanhus