Robin oli ylivoimainen yleisömagneetti

Aitoon VPK:n puheenjohtaja Erkki Hyöki arvioi, että toissa päivänä päättyneillä Kirkastusjuhlilla tehtiin kohtuullinen tulos. Kävijämäärä oli noin 9000 henkeä, joista lipun ostaneita oli vajaa 7000 ja loput talkoolaisia ja vapaalippulaisia. Kävijöitä oli hieman viime vuotta vähemmän. Lipuista vajaa puolet myytiin ennakkoon.

Maanantaina esiintynyt Robin oli ylivoimaisesti suosituin yksittäinen esiintyjä, joka veti Honkalaan muiden muassa suuren joukon pieniä, alle 12-vuotiaita kävijöitä. He eivät näy lipunmyyntiluvuissa mutta kasvattavat tuntuvasti kävijämäärää.

Lähinnä Robinin ansiosta maanantaista muodostui suosituin festaripäivä, mutta Hyökin mukaan ero lauantaihin oli pieni. Aurinkoisena ja lämpimänä aloituspäivänä meno oli alusta asti vilkasta ja vetävää.

Hiljaisin päivistä oli tuttuun tapaan sunnuntai, eikä edes Katri Helenan nostalgiakonsertti houkutellut Honkalaa aivan täyteen, vaikka innokasta väkeä paikalle kerääntyikin.

– Lähiseudulla samaan aikaan järjestetyt muut musiikkitapahtumat vaikuttivat epäilemättä tämän kesän yleisömäärään, Hyöki toteaa.

Talkoolaisia Kirkastusjuhlilla oli saman verran kuin aikaisemmin, 400–500 henkeä, ja palvelut toimivat vankan kokemuksen turvin hyvin.

– Aina jotain pientä korjattavaa ja muistettavaa tulee seuraavaa tapahtumaa ajatellen, mutta meillä väki osaa asiansa niin hyvin, että kaikki tärkein sujuu omalla painollaan, Hyöki selittää.

Ylipäätään tapahtuma sujui rauhallisesti. Ainoastaan leirintäalueella ilmeni lauantaina ja maanantaina vähäisiä järjestyshäiriöitä, muuten ei mihinkään tarvinnut puuttua.

– Niin loistavaa tulosta emme saa, että heittelisin lakkia ilmaan, mutta sellainen tulos tehdään kyllä, ettei mitään hätää ole, ja ensi vuotta voidaan suunnitella luottavaisesti, Erkki Hyöki tiivistää järjestäjien tunnelmat.