RaceCoast Rockin’ Fest sopii myös vasta-alkajille

Ruotsalainen The Country Side of Harmonica Sam on yksi illan supertähdistä ensi lauantaina Kisarannassa.

Kangasalan Kisarannassa järjestetään ensi lauantaina 15. heinäkuuta järjestyksessä kuudes RaceCoast Rockin’ Fest eli 1950-luvun rockin sekä ajoneuvo- ja pukutyylin harrastajien huippufestari.

Tapahtuma ei silti ole sisäpiirin juttu. Tanssimaan ja bändejä kuuntelemaan ovat tervetulleita kaikki uutta kokemusta halajavat ja sellaiset, joita 50-luvun rautalanka-, nahkatakki- ja hiusvoidemaailma vasta varovasti kiinnostaa.

Lajityypin harrastajat varustautuvat ajanhengen mukaisin asuin ja kampauksin, mutta sitä ei edellytetä.

– Toivomme mukaan uutta väkeä. Alan ihmiset ilahtuvat, jos näkevät täällä muitakin, ja noin kolmannes yleisöstä heitä yleensä on, kertoo tapahtuman järjestelyistä vastaava Iikku Riepponen.

Tapahtuma alkaa kello 15, jolloin ravintola sekä ruoka-, levy- ja vaatemyyntipisteet ja peräkonttikirppis aukeavat, ja DJ:t soittelevat levyiltä tunnelmamusiikkia.

Kello 17 on päivätapahtuma, jossa soittaa helsinkiläinen The Dayhill Daddy-O’s -yhtye. Swing-tanssikoulu neljän opettajan johdolla käynnistyy kello 19 – eikä siihen ole alkutasovaatimuksia.

Illan kansainväliset huippubändit, Country Side Of Harmonica Sam, Spo-Dee-O-Dee, The Real Gone Tones ja Red Jackson Rhythm ottavat lavan haltuun kello 20.30 alkaen.