Retroa sittenkin

Pikkolan koulualueella riitti nähtävää kaikille aina perheen pienimmistä ikäihmiseen, kun Kesäpäivän Mobilistit järjestivät yhteistyössä Kangasalan kunnan kanssa Kangasala Retro-tapahtuman 7.-8. heinäkuuta.

Kangasalan ihmiset eivät jääneet tänä vuonnakaan ilman perinteistä kesätapahtumaa, vaikka joka vuosi järjestetyt Restauranta-päivät siirrettiinkin Ylöjärvelle Teivoon täksi vuodeksi. Syynä siirtoon oli uuden ammattikoulun rakentamisesta johtunut tilanpuute koulukeskuksen alueella.

Kangasala Retro-tapahtuma oli suunnattu paitsi museo- ja harrasteautoilijoille, myös lapsiperheille. Pitkin Pikkolan koulun pihaa oli sijoitettu myyntikojuja peräkonttikirppiksen hengessä, josta löytyi varmasti jotain jokaiselle. Samalla kävijät saivat ihastella museoautoja ja moottoripyöriä, joita oli parkkeerattu ympäri aluetta sekä aivan uusia automalleja.

Vehoniemen automuseo huolehti myös jäätelönmyynnistä, jota oli kauppiaan mukaan mennyt jo puoleen päivään mennessä kohtuullisesti. Monen kävijän näkikin kävelevän ympäriinsä jäätelön kanssa nauttimassa hellepäivästä. Tämän lisäksi heillä oli myynnissä taidokkaasti tehtyjä pienoismalleja.

Keräilijälle tapahtuma oli herkkua, sillä myynnissä oli muun muassa vanhojen moottoripyörien ja autojen osia, sekä esimerkiksi vanhoja lääkärintarvikkeita. Myynnissä oli myös paljon muuta vanhaa tavaraa, joka oli varmasti monen keräilijän unelma. Monelle lapselle löytyi myös tämän hetken hittituote, fidget spinner, jota myytiin useassa kojussa.

Tyhjin vatsoin ei vierailijoiden eikä myyjien tarvinnut olla, sillä niin sanottua festariruokaa myytiin koulun edessä olevalla kojulla, josta sai myös välikahvit nautittavaksi. Myös metrilaku tuntui olevan suosittua varsinkin lapsiperheissä.