Valssi 100-vuotiaalle huipentaa juhlan Touhulassa

Touhula on rakenteilla. Kuva on vuodelta 1927 tai -28.

 

Vehkajärven nuorisoseuran logo kertoo perustamisvuoden.

Oli heinäkuun 18. päivä vuonna 1917, kun Vehkajärven Nuorisoseuran perustava kokous pidettiin. Oma talo, Touhula valmistui runsasta vuosikymmentä myöhemmin talkoohengen vakuuttavana tuloksena, ja se palvelee edelleen aktiivista ja uutteraa seuraa.

Ensi tiistaina perustamisesta täyttyy vuosisata, ja silloin Touhulassa juhlitaan arvokkaasti. Lauantaina 22. päivä heinäkuuta otetaan vuorostaan railakkaasti, kun seuran juhlailtamiin eli ”kolinoihin” saapuvat viihdyttämään Agents ja coverbändi the Tracters.

 Tiistaina 18. heinäkuuta kello 15 alkavassa juhlassa muistellaan kulunutta vuosisataa.

Juhlapuheen tulee pitämään kotiseutuneuvos Seppo Unnaslahti, ja Kimmo Nieminen pitää historiikkipuheenvuoron, jossa muistellaan seuran alkuvaiheita.

Musiikkia esittää Heinäkuoro, joka laulaa muun muassa Antti Rosendahlin säveltämän ja Eeva Kivimaan sanoittaman Vehkajärvi-valssin. Heinäkuoroa varten sen on uudelleen sovittanut Vehkajärvellä kesiään viettävä Ari Pärnänen.

– Vehkajärvi-valssi on aina totuttu kuulemaan pelimannien soittamana, mutta nyt juhlan kunniaksi se lauletaan ensimmäisen kerran, nuorisoseura-aktiivi Mervi Murtonen kertoo.

 Esko Lahtinen lausuu juhlassa runoja, jotka on aikoinaan julkaistu Vehkajärven Nuorisoseuran Pilke-lehdessä. Kulttuurilehti Pilke alkoi ilmestyä heti, kun seura oli perustettu, ja lähes kaikki sen aineistot ovat tallella ja muutettuna sähköiseen muotoon Vehkajärven Nuorisoseuran digiarkistoon, jossa ne ovat kaikkien tutkittavissa.

Juhlassa tarjotaan kakkukahvit kaikille. Kahvi on ilmainen kuten koko juhlakin, mutta etukäteen ilmoittautumista toivotaan, jotta tarjoilu osataan mitoittaa oikein.

Ilmoittautumiset syntymäpäiväjuhliin toivotaan sähköpostilla osoitteeseen vnstiedotus@gmail.com, tai puhelimitse: 044 978 8476 tai 040 560 6602.