Uudistus: Toukokuussa alkaneet työt loppusuoralla

Toriremontin valmistuminen lähenee

Pälkäneen torin viimeistely on loppuja kivitöitä, paviljongin kattoa ja maalausta vaille valmis. Sateen vuoksi maanantaina eivät edistyneet sen enempää katto-, maalaus- kuin kivityötkään. Kivitöiden viimeistelijät joutuivat kunnan puutarhuri Anna-Maria Pohjan mukaan odottamaan ensin asfaltointia.

– Pysäköintipaikan ruudut merkitään betonikivillä, ja nyt niiden paikat on kyllä leikattu asfalttiin. Osa kivistä ei ole vielä paikoillaan, mutta kivimiesten mukaan työt valmistuvat tällä viikolla, hän vahvisti tiistaina.

Puutarhuri Pohjan mukaan kasvit ovat jo paikoillaan. Alueelle on istutettu muun muassa alppiruusuja, jaloangervoja ja ruusuja.

LC Pälkäne pystytti paviljongin rungon jo kesäkuussa. Kattoa rakentavan Pälkäneen Rakennusliike Matti Järvinen Oy:n mukaan katto valmistunee heidän osaltaan tällä viikolla.

– Katto alkaa olla alapuolen laudoitusta ja maalausta lukuun ottamatta valmis, katon pellitys tulee muualta, Matti Järvinen toteaa.

Remontissa on ollut monia toisistaan riippuvaisia tekijöitä, eivätkä rakentajien aikataulut ole osuneet yksiin parhaalla mahdollisella tavalla. Lomat ovat viivästyttäneet osaa Pälkäneen kunnan työnä tehtäviä viimeistelyjä.

– Varikolla on penkit ja aita, mutta työmiehet ovat lomalla. Aita, joka tulee esikoulun rajalle, on tarkoitus saada paikoilleen ennen koulun alkua, Pohja kertoo.

Torin kaakkoispäätyyn on rakennettu ympyränmuotoisella betonikiveyksellä erotettu musiikkipuistikko. LC Pälkäne on lahjoittanut puistikkoon ulkosoittimia, jotka on tarkoitus saada paikoilleen elokuussa. Soittimet tulevat kaikkien käyttöön, mutta etenkin niitä voivat hyödyntää Kostian koululaiset ja seurakunnan kerholaiset.

Elävä aikataulu

Pälkäneen tori muutti toukokuussa remontin ajaksi kunnantalon parkkipaikalle. Myös S-marketin parkkipaikkaa haviteltiin torin tilapäiseksi sijaintipaikaksi, mutta pysäköintialue on ollut täynnä kesäisin, varsinkin rippikirkkopäivinä.

Vielä keväällä torin muutostöiden Arveltiin valmistuvan luultavasti jo juhannukseksi. Juhannus nähtiin kuitenkin ylioptimistisena aikataulutavoitteena jo varhaisessa vaiheessa; tekninen työnjohtaja Markku Nurmi ihmetteli, mistä ylipäätään on syntynyt käsitys torin valmistumisesta juhannukseksi.

– Sellaisesta aikataulusta ei ole ollut puhetta, kun tämä sysättiin minulle. Paviljongin rakentamisestakaan ei oltu sovittu mitään, Nurmi toteaa.

Hänen mukaansa työmaalla  ei ole lukkoon lyötyä aikataulutusta ja jo seurakunnan kanssa neuvotellessa oli selvää, ettei työmaa valmistu juhannukseksi tai konfirmaatiopäiviksi.

Puutarhuri Anna-Maria Pohja arveli, että toukokuussa alkanut toriremontti voisi valmistua jopa tällä viikolla – tosin paviljonkia lukuun ottamatta. Kunta tiedottaa myöhemmin torin valmistumisesta ja avajaisista.

Ristin muotoisen paviljongin alle tulee lumpeenkukan muotoinen kivetys. Myyntikatoksena toimiva paviljonki tulee torin kirkon puoleiseen päätyyn.

 

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?