Olohuoneen tuolit meinasivat loppua

Vehkajärven Martat ovat tänä vuonna käynnistäneet Olohuone-toiminnan Vehkajärven vanhalla koululla. Ajatuksena on ollut tarjota kylän yhteinen olohuone, jossa voidaan nähdä vanhoja tuttuja, tutustua uusiin ihmisiin ja vaihtaa kuulumisia. Liian helposti nykypäivänä jämähdetään omaan pirttiin, kun naapurissa piipahtaminenkin pitää sopia päiviä tai viikkoja etukäteen. Olohuoneeseen voi vain tulla nauttimaan ilman ajatusta siivoamisesta, tarjoilujen järjestämisestä tai vastavierailuista.

Tällä kertaa olohuoneen aiheena oli laulu. Vehkajärveläinen Heinäkuoro tupsahti olohuoneeseen laulamaan ja laulattamaan väkeä. Sattumalta kahvilla poikennut Tapio Korpinen hörppäsi kahvikuppinsa nopeasti tyhjäksi, kun Heinäkuoro aloitti.

– Täytyy hakea vaimo paikalle, kun tällainen mahdollisuus on! hän tuumasi.

Komeasti yli viisikymmentä henkeä lauloikin kesäisiä lauluja, kun ensin oli saatu nautittua kahvit ja alkurupattelut hoidettua. Vaikka kahvi meinasi loppua pannuista kesken, kun väkeä tuli tuvan täydeltä, ei hymy silti hyytynyt kesäkahvion palvelualttiilla myyjällä Tino Kivirannalla.

Liisa Alanko toivotti tervetulleeksi kävijät, joita olikin erittäin paljon.

Marttojen puheenjohtaja Liisa Alanko oli tyytyväinen väkimäärään; vehkajärveläiset ja vapaa-ajanasukkaat ovat selvästi ottaneet Olohuoneen omakseen.

Seuraava Olohuone järjestetään elokuussa ja sinne teemaksi on valittu koulumuistot. Liisa Alanko haastoi mukaan myös nuorempia tuomaan näkemystä tämän päivän koulunkäynnistä vastapainoksi vuosikymmenien takaisiin muistoihin, joita varmasti löytyy myös Vehkajärven koulusta.

Outi Pettersson

Olohuoneen tarkoituksena on tarjota rupattelupaikka ihmisille. Toiminta Vehkajärven vanhalla koululla on otettu iloisesti vastaan.