Nelikko pyrkii vuoden kotiseututeokseksi

Pälkäneeltä ja Sahalahdelta on neljä teosta ehdolla Vuoden kotiseututeokseksi 2017. Teokset ovat Kari Elkelän kirjoittama Tolellista ja uskomusta. Lauri Joosepinpoika Arran muistelemaa perinnetietoa SahalahdeltaJyri Kankilan Riistan runsaus ja metsästysilo – Pälkäneen metsästysseura ry 90 vuotta, Arja Pahkasalon ja Petri Sihvosen Älähän hättäile – Luikalan, Pohjalahden ja Salmentaan kyläkirja sekä Pasi Tiitolan kuvaama ja Marketta Vaismaan toimittama kuvateos Parasta aikaa. Pälkäne omin silmin.

Palkintoraati valitsee Vuoden kotiseututeoksen finalistit vertailemalla ehdolla olevien teosten ulkoasua, kuvatarjontaa, taittoa, viimeistelyä, tekstien loogisuutta sekä miten sisältöaines on valittu ja toimitettu. Valintaan vaikuttaa myös tarjotun tiedon yleistettävyys sekä se, onko teoksessa vertailutietoa ja kontekstimateriaalia, jolla sisältö sijoitetaan laajempiin kokonaisuuksiin. Kirjan tulee olla julkaistu palkitsemisvuonna tai sitä edeltävänä vuonna.

Raadin valitsemista finalisteista vuoden 2017 voittajateoksen valitsee historioitsija Teemu Keskisarja. Palkintoraatiin kuuluvat Kansallisarkisto Oulun johtaja Vuokko Joki, Suomen Sukututkimusseuran toiminnanjohtaja P.T. Kuusiluoma, ministeri Raimo Sailas ja toiminnanjohtaja Riitta Vanhatalo, joka toimii myös raadin puheenjohtajana.

Vuonna 2016 voittajateoksen valitsi opetus- ja kulttuuriministeriön kulttuuriasiainneuvos Päivi Salonen, vuonna 2015 Marttaliiton toiminnanjohtaja Marianne Heikkilä ja vuonna 2014 kirjallisuustoimittaja Seppo Puttonen. Vuoden kotiseututeos julkistetaan Turun kansainvälisillä Kirjamessuilla 7. lokakuuta.