Onkikilpailut Pälkänevedellä

Pälkänevedellä ongittiin kilpaa jo 1940-luvulla.

Pälkänevedellä järjestettiin jälleen heinäkuun alussa onkikilpailut, joita on pidetty jo vuosikymmenten ajan. Alkunsa nämä kilpailut saivat 1940-luvun jälkipuoliskolla, kun kolme onkijaa päätti ryhtyä kisailemaan. Kyseessä olivat Jalmari Päiviö, Viljo Niemi ja Ukko Niittylä. Kuten kahvilaa sillan pielessä yhdessä sisarensa ja äitinsä kanssa vuosikymmeniä pitänyt Elli Päiviö aikanaan muisteli, kyseiset miehet olivat pohtineet eräänä kauniina heinäkuun päivänä, ”mitähän tänään tehtäisiin”. Vastaus oli kuulunut, ”lähdetään ongelle! ”

Onkikilpailuja on pidetty noin 60 vuoden ajan joka vuosi, säästä riippumatta. Tänä vuonna aloitus oli Laivasalmesta, josta siirryttiin Tuomarinluodon läheisyyteen. Välissä oli kahvitauko eräässä niin sanotuista Kantellin saarista, jossa mato-onkijat ovat saaneet pitää nuotiota ja keittää kahvia. Sieltä jatkettiin Ison-Martan taakse. Päättäjäiset olivat Lammassaaressa, Pölläsen huvilalla.

Parhaiten tänä vuonna menestyi Henry Väyrynen, joka sai 60 kalaa. Hän sai kuparisen kiertopalkinnon, jossa on kaikkien voittajien nimet eri vuosilta.

Kakkossijalle pääsivät 55 kalalla Antti Niittylä, Antti Heikkilä ja Riku Muurimäki. Myös viides sija oli sekin jaettu, sillä saman määrän (47 kalaa) sai kolme osallistujaa. Välissä olivat Hannu Päivärinta, jolla oli 51 kalaa ja Tero Heikkilä, jolla oli 49 kalaa.

Päivä oli aurinkoinen, ja osanottajat tyytyväisiä. Lopputilaisuus pidettiin Lammassaaressa, jossa oli erinomainen tarjoilu. Pälkäneveden ranta- ja saariasukkailla riitti puhuttavaa, ja päivä sujui erinomaisesti.