Kaksi klubilavaa vanhassa navetassa

August Rock sai vuosituhannen vaihteessa alkunsa Passionin 30-vuotisjuhlakeikasta. Elokuussa juhlitaan isosti jo 18. kertaa.
August Rock 2012
The Eastwood saapuu viimevuotiseen tapaan August Rockiin.

Sydän-Hämeen minifestarihelmi August Rock järjestetään Kuohijoella jo 18. kertaa. Koko illan rockmaratonilla nähdään edellisvuosien tapaan kymmenkunta bändiä. Sääennusteita ja sadetutkia ei tarvitse vahdata, sillä Aslak and The Eskimos -klubin molemmat esiintymislavat ovat katon alla.

Vanhaan navettaan rakennettu tunnelmallinen klubi tarjoaa intiimin tunnelman trubaduureille ja pienemmille kokoonpanoille. Yläkerran isommalla areenalla on nouseva katsomo ja huipputason esitystekniikka, sillä tavallisesti se palvelee Kylä-Mukkulan kulttuurikeskuksen tanssi- ja teatteriesitysten areenana.

August Rock sai alkunsa vuosituhannen vaihteessa, kun kuohojokelaisen Arto Tyrnin bändi Passion vietti 30-vuotisjuhliaan. Bileisiin kutsuttiin mukaan muitakin soittajia.

Karkelo on pysynyt soittajien juhlana, ja monet bändit palaavat Kuohijoelle joka vuosi. Tämä helpottaa myös yleisön tuskaa: vaikka jäisi suustaan kiinni maalaismaisemien keskelle rakennetulle terassille, ainakin osan ohi menneistä esiintyjistä voi nähdä myös tulevina vuosina.

Lentomies Usva kuuluu yleisön ikisuosikkeihin.

Edellisvuosilta tuttujen suosikkien lisäksi joka vuosi kuullaan myös ennennäkemättömiä yhtyeitä.  Vuosien mittaan August Rockissa on esiintynyt 52 yhtyettä tai trubaduuria.

Soittajien juhlassa lavalle hyppäävät myös tapahtuman isä Arto Tyrni ja klubin isäntä Aslak Christiansson The Men -kokoonpanossa sekä itseoikeutettuna päätösesiintyjänä toimivassa Passionissa. Myös seuraavan sukupolven kuohijokelaisbändi Distainedista on tullut jokavuotinen August Rock -esiintyjä. Yleisön ikisuosikkeihin lukeutuu myös Lentomies Usva. Sen riveissä soittavat Timo Jokinen ja Jukka Tilsa ovat aktivoituneet myös nuoruuden punkbändiensä kanssa: Jokisen Suurkaupungin haitat ja Tilsan Irtopää esiintyvät kesäkuun puolivälissä Kuhmalahden Tervaniemirockissa.

 

Soittajat hyvänteossa

Yksipäiväinen minifestivaali on ollut alusta alkaen hyväntekeväisyystapahtuma. Kaikki järjestelyt hoidetaan talkoilla ja pääsylipputulot lahjoitetaan Tampereen yliopistollisen sairaalan lastenpsykiatrian klinikalle. 17 rokissa joululahjarahaa on kerätty yhteensä 37 907 euroa. Tänä kesänä ylitettäneen 40 000 euron raja, sillä viime vuonna lippuja myytiin 408 ja tuottoa hyvään tarkoitukseen kertyi 4160 euroa.

Mojovan lahjoituspotin takaa se, ettei vapaalippuja jaeta, eikä bändien vieraslistoja tunneta, vaan kaikki kulkevat lippuluukun kautta.

August Rockin lavat ovat vanhassa tiilinavetassa.

August Rock

5.8. klo 18–02 Kuohijoella 18. kertaa järjestettävä hyväntekeväisyysfestari, jonka lipputulot lahjoitetaan TaYS:n lastenpsykiatrian osastolle.

bändit esiintyvät Kylä-Mukkulan kulttuurikeskuksen kahdella lavalla: alakerran Aslak and the Eskimos-klubilla sekä yläkerran isommalla areenalla

tänä vuonna esiintymässä ainakin Passion, Distained, Lentomies Usva, The Men, Jarkko Caven, GMB, The Eastwood, K, K & K ja Jaakko Pesola

Passion viimeistelee perinteiseen tapaan August Rockin illan.