Kukkia Triathlon pyöräillään uudella reitillä

Lähtöruuhka helpottuu, kun miesten ja naisten riatloni lähtee eri aikaan.

Kukkian triathlonistien uinti-, pyöräily- ja juoksu-urakat alkavat Luopioisten uimarannalla lauantaina 29. heinäkuuta. Eri sarjoista pidempi Triathlon on suunnattu hyväkuntoisille ja lyhyempi Riatloni- matka soveltuu myös aloitteleville kuntoilijoille ja joukkueille. Lapsille on järjestetty uintia ja juoksua sisältävä Junnu Duathlon.

Ensimmäisenä kello10 startataan pitkälle matkalle 600 metrin uinnilla, 52 kilometrin pyöräilyllä ja 13 kilometrin juoksulla. Kello 11.10 käynnistyy Riatloni, jossa uidaan 200 metriä, pyöräillään 13 kilometriä ja juostaan 4 kilometriä. Lasten leikkimielinen duathlon sisältää 25 metriä uintia ja 400 metriä juoksua. Sarjoja on 6–12-vuotiaisiin.

Perinteinen pyöräilyreitti Kukkian ympäri on muutettu kulkemaan Puutikkalan suuntaan. Kisoja järjestävän Pälkäneen kunnan liikunta- ja vapaa-aikasihteerin Petri Ketolan mukaan ensisijaisesti reittimuutokseen päädyttiin tulevan tietyön vuoksi, mutta samalla päästään kokeilemaan kokonaan asfaltoitua tietä.

– Luopioinen–Rautajärvi-osuuden piti Ely-keskuksen mukaan olla remontissa heinäkuussa, nyt tietyöt siirtyvätkin elokuulle. Toisaalta kilpailijoitten puolelta on ollut sellaistakin ilmassa, että osa jättää kisan väliin rengasrikkojen pelossa, koska Kukkian reitillä on ollut 13 kilometrin soratieosuus, Ketola taustoittaa.

Pyöräilyosuudella kilpailijat ajavat Holjan kautta Puutikkalaan päin ja palaavat sitten samaa reittiä takaisin. Tie on koko tapahtuman ajan muidenkin tielläliikkujien käytössä.

– Kilpailusta on keskusteltu poliisin kanssa, ja siitä tiedotetaan liikennemerkeillä. Todennäköisesti pyöräilijät ajavat korkeintaan 2–3 hengen ryhmissä pitkänä helminauhana, mutta lopulta liikenteen sujuvuus jää nähtäväksi.

Sää vaikuttaa harjoitteluunkin

Eniten kisaintoon vaikuttaa Ketolan mukaan sekä alkukesän että kisaviikonlopun sää. Kylmä alkukesä on voinut vaikuttaa kuntokilpailijoiden uintiharjoitteluun, eivätkä kaikki tohdi lähteä radalle.

– Tuskin koetaan mitään osanottajaennätystä. Lajiharjoittelun vähäisyys voi vaikuttaa osallistumisintoon. Märkäpuvun kanssa uiviin tämä ei niinkään vaikuta, Ketola pohtii.

16. Kukkia Triathlon siirrettiin viikkoa myöhäisemmäksi, jottei se sattuisi samalle viikonlopulle esimerkiksi Kangasala Triathlonin kanssa. Muutos voi vaikuttaa jonkin verran osallistujamääriin. Liikuntasihteerin mukaan kisaan odotetaan noin 200 kilpailijaa, joista noin 80–90 osallistuu pitkälle matkalle ja lastensarjaan noin 30–40 henkilöä. Vaikka noin 80 prosenttia osallistujista ilmoittautuu ennakkoon, moni ilmoittautuu vasta viimeisellä viikolla. Ennakkoon voi ilmoittautua torstaihin 27. heinäkuuta kello 15 mennessä, mutta kisaan pääsee mukaan myöhemminkin. Aiempien kokemusten perusteella osallistujakatoksi on suunniteltu 300 henkeä, koska tällöin lähtö- ja pysäköintialueiden rajat alkavat tulla vastaan.

– Monelle mökkiläiselle tämä on ollut kesän päätöstapahtuma, johon tullaan kuntoilemaan ja tapaamaan ihmisiä. Toivottavasti sää suosii, eikä ole liian kuuma tosimielellä kilpaileville, eikä liian kylmä kuntoilijoille, Ketola summaa.

 

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?