Runoja, rukousta ja rakkautta kotikunnaille

Kirkkoveneiden saapuminen on kotiseutupäivän juhlallinen avaus.

Kirkastussunnuntaina 30. heinäkuuta on Luopioisten kotiseutupäivä, jota vietetään tutuin perinteisin menoin.

Kirkkoveneet saapuvat Luopioisten uimarantaan aamulla kello 9, jolloin kirkkokuoro on vastassa toivottamassa ne tervetulleiksi. Kello 9.20 on aika nauttia kirkkokahvit seurakuntakeskuksen pihassa ennen kuin messu alkaa kirkossa kello 10. Messun toimittavat kappalainen Janne Vesto ja kanttori Johanna Lemmetyinen, ja myös kirkkokuoro esiintyy.

Kukkia-Seuran järjestämä Mikkelinmäen kotiseutujuhla alkaa torpparimuseon pihapiirissä kello 12.

Juhlapuhujana on kotiseutuneuvos Seppo Unnaslahti, joka käsittelee puheessaan Luopioisten vaiheita osana 100-vuotiaan Suomen historiaa. Runo-Kukkiat ovat laatineet rakkaudesta, luonnosta ja kesästä kertovan esityksen, ja musiikista vastaa Tero Ahlqvist harmonikalla.

Kesäkilpailu kuuluu ohjelmaan tuttuun tapaan, ja kahvi sisältyy ohjelman hintaan.

 

Jaakko Löytty vierailee Raiskion seuroissa

Ämmätsässä Raiskion torpalla pidetään kesäseurat sunnuntaina 30. heinäkuuta kello 14.30 alkaen. Kahvitus alkaa kello 14. Seuroissa lauletaan uusia Siionin virsiä muusikko Jaakko Löytyn johdolla. Puhujina ovat rovastit Jari Kemppainen ja Jussi Husa sekä vammaishuippu-urheilun kisapappina toimiva kirkkoherra Olli-Pekka Silfverhuth.

Ensi vuoden Herättäjäjuhlien hyväksi on myytävänä ruisleipää.