Ralli käy Kuhmalahdella

Vehkajärven korvissa soi ensi viikonloppuna myös moottorien jyrinä, kun Suomen MM-ralli pöllyttää soraa Kuhmalahdella. Paikkansa MM-tason rallipätkänä viime vuosina vakiinnuttanut Päijälän erikoiskoe on vuorossa lauantaina 28.7. – ja näkyy jo edellisillasta alkaen vähintäänkin vilkkaana liikenteenä lähellä Kuhmoisten ja nykyisen Kangasalan kunnan rajaa.

22,7-kilometrisen erikoiskokeen varrella on useita katselualueita, joista ensimmäinen 325-tieltä erkanevan Liehuntien alkupäässä. Nyt Päijälässä mennään vuoden 2015 mallilla, eli viime vuodesta poiketen lähtöpaikka on Liehuntien alussa ja ajoreitti vie etelästä pohjoiseen. Nähtäväksi jää, palataanko myös tuloslistassa vuoteen 2015 vai onko Kris Meeke tälläkin kertaa selkeästi Päijälän nopein mies – hän tosin ajoi kertaalleen pohja-ajan Päijälässä myös kesällä 2015.

Jyväskylän Suurajojen perinnettä jatkavan MM-rallin ohessa ajetaan myös kansallista kisaa Vetomiesten ja Nelivetomiesten voimin.

Vain tienvarsiasukkaiden käytössä oleva Liehuntie on kokonaan suljettuna kello 7–21.45. Kahdesti ajettavalle Päijälän erikoiskokeelle lähdetään kello 10.06 ja 18.24.