Sappeen kesätorin jäähyväiset

Ensi lauantaina vietetään Sappeen torin, kahvilan ja lauantaikirjaston jäähyväisiä kello 13–16.

Yksi kirpparimyyjä ja yrttikauppiaspari ovat ennakkoon ilmoittaneet jäävänsä lomatauolle, mutta vanhaan tapaan joka kerta on tullut myös uusia kauppiaita. Pakastusmansikat ovat nyt parhaimmillaan ja niitä on Sappeen torilla saatavilla. Ehkä myös perunoita ja muita vihanneksia, mutta ainakin sämpyläleipurit ovat paikalla ja tietenkin Isoahon pariskunnan pytti- ja ohukaispannut paistavat herkkuja nautiskelijoille.

Kahvila palvelee tuttuun tapaan ja eteisen ja luokan seinillä on nähtävillä osa viime viikonloppuna esillä olleesta Kalle Pitkälahden 200 kuvaa -näyttelystä. Mustavalkokuvat esittelevät 1920- ja 1930- lukujen miljöitä, pukeutumista ja harrastuksia.

Torilla piipahtaessa on oiva tilaisuus palauttaa heinäkuun alussa kirjastosta lainatut teokset. Ensi viikolla Sappeen ja Salmentaan kirjastot palaavat talviaikaan: Sappee on avoinna keskiviikkona kello 16.30–18 ja Salmentaka maanantaina kello 17.30–19.