Ilkivalta: Triathlon jäi kesken jalkansa loukanneelta kilpailijalta

Laiturin vieressä lasinsirpaleita

Triathlonin uintiosuudelta noussut kilpailija astui laiturin viereen rikottuun lasiin. Kuva on naisten lyhyemmästä riatlonkisasta.

Luopioisten uimarannassa tehtiin lauantaisen Kukkia triathlonin alla ilkivaltaa, jonka vuoksi kahden kilpailijan suoritus jäi kesken. 600 metrin uintiosuuden päätteeksi vedestä noussut kilpailija astui laiturin päädyn kohdalla lasinsirpaleeseen, joka leikkasi jalkaan syvät haavat.

Reilun metrin syvyisessä vedessä ollutta terävää esinettä ei löydetty samentuneesta vedestä, mutta onnettomuuspaikka rajattiin lippusiimoilla, eivätkä muut kilpailijat tai viikonlopun uimarit satuttaneet itseään. Maanantaina sukeltaja tarkasti uimarannan.

– On vaikea sulkea kaikkia riskitekijöitä pois, sillä nytkin rannalla oli tehty ilkivaltaa kisaa edeltävän yön aikana, Pälkäneen liikunta- ja vapaa-aikasihteeri Petri Ketola pahoittelee.

Terävään esineeseen jalkansa loukanneen kilpailijan lisäksi triathlon jäi kesken toiselta samalla kyydillä Lempäälästä saapuneelta osanottajalta. Haava sidottiin rannan ensiapupisteessä ja kaksikko pystyi jatkamaan omalla kyydillä päivystykseen ommeltavaksi.

Kisassa sattui toinenkin onnettomuus, kun pyöräilijä peesasi toista ja renkaat koskettivat toisiaan.

– Ahnehdin liikaa ja kaaduin sen vuoksi, kasvonsa ja olkapäänsä loukannut kilpailija selitti maalialueella.

Hän pystyi kuitenkin suorittamaan kilpailun loppuun asti.

Joissakin kilpailuissa peesaaminen on kiellettyä. Tämä edellyttää kuitenkin myös kiellon valvontaa.

– Emme pysty järjestämään valvontaa, joten emme myöskään kiellä peesaamista, Ketola toteaa.

Kukkia triathlon keräsi lauantaina vajaat 200 osanottajaa, joista puolet kilpaili lyhemmässä riatlonissa. Pitkän matkan triathloniin starttasi 77 osanottajaa. Lasten duatlonissa ui ja juoksi 35 kisaajaa.

Kisan turvajärjestelyissä on satsattu etenkin uimaosuuteen, jossa kävi takavuosina läheltä piti -tilanne: toinen kilpailija onnistui kannattelemaan pinnan alle vajoamassa ollutta uimaria, kunnes pelastuslautta ehti paikalle. Tänä vuonnakin yksi uimari joutui jättämään leikin kesken.

 

 

 

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?