Vesper 400 vuoden takaa

Vanhan musiikin yhtyeet Musica Donum Dei & Pormestarin sinkit ja pasuunat esiintyvät Pälkäneen kirkossa.

Vanhan musiikin yhtyeet Musica Donum Dei & Pormestarin sinkit ja pasuunat esittävät Vesperin reformaation satavuotisjuhlasta vuodelta 1617. Konsertti järjestetään Pälkäneen kirkossa sunnuntaina 6. elokuuta kello 18. Reformaation 100-vuotisjuhlaa vietettiin Lutherin kotikonnuilla kiristyvässä ilmapiirissa sodan uhan alla. Heinrich Schützin ja Michael Praetoriuksen juhlajumalanpalveluksiin säveltämä loistokas musiikki muistaa reformaatiota pääteemoina kiitos ja Jumalan armo, ei vastakkainasettelu.

Sama riemullinen musiikki sopii myös ekumeenisiin 500-vuotisjuhlallisuuksiin ja vie meidät luterilaisen liturgisen perinteen rikkaille juurille. Marian kiitosvirsi (Magnificat), vesperin psalmit ja Lutherin virret on sävelletty ja sovitettu ajan tapaan monikuoroisesti eli keskenään vuorotteleville laulu- ja vaskisoitinryhmille.