Yritysalueen kaavoitus käynnistyy

Pälkäne on hakenut vuosia paikkaa uudelle yritysalueelle. Kankaanmaan tontit ovat olleet pitkään vähissä, ja Tavase-hanke uhkaa tuoda pohjavesialueella sijaitsevalle alueelle lisärajoituksia.

Nyt yritysaluetta päästään kaavoittamaan paraatipaikalle Lahdentien ja Luopioisten suuntaan lähtevän Pälkänevedentien risteykseen, josta kunta on hankkinut kolmisenkymmentä hehtaaria maata. Alueelle pyritään luomaan liiketoiminnan, teollisuuden, erilaisten palveluiden ja polttoaineen jakelun mahdollistava keskittymä.

Kaavoituksen kärkihanke käynnistyy osallistumis- ja arviointisuunnitelmalla, joka on nähtävillä syyskuun alkuun saakka. Alueen suunnittelija haetaan kilpailutuksen kautta, ja kaavaluonnokset pyritään laatimaan jo loppuvuoden aikana. Tavoiteaikataulun mukaan kaavaehdotus voitaisiin viedä valtuustoon ensi kesänä.

– Tämä on alustava aikataulu, jota kaavoitukseen liittyvät käänteet ja selvitykset voivat vielä muuttaa, kaavasuunnittelija Henna Koskinen sanoo.

Uusi yritysalue rakentuu kunnan vilkkaimpaan risteykseen. ELY-keskuksella on suunnitelmat siitä, miten liikennejärjestelyitä muutettaisiin Sammonkulman turmaristeyksessä.

Osallistumis- ja arviointisuunnitelmassa puhutaan vielä Lastenlinnan teollisuusalueesta, mutta se on vain työnimi, joka korvautuu hankkeen edetessä uudella nimellä.

– Oikeastaan Lastenlinnan alue on Lahdentien toisella puolella, Henna Koskinen sanoo.

 

Uusi yritysalue tukee omakotitonttien myyntiä

Myös yritysalueen kohdalla Lahdentien toisella puolella tapahtuu, sillä Lastenlinnan metsää kaavoitetaan parhaillaan uusiksi. Alueelle sovitetaan uusia pientalotontteja.

– Lastenlinnan metsästä on tullut paljon palautetta, jossa on keskeisesti noussut esiin hieno virkistysalue. Metsä ja siellä kulkevat polut pyritään säästämään ja asuinrakentamista ohjataan laitamille. Kallioiden ja siirtolohkareiden kohdat olisivat kalliita louhia ja hankalia rakentaa, joten on ihan luonnollista, että hienoimpien paikkojen rakentamista vältetään, Henna Koskinen sanoo.

Lastenlinnan metsä sekä Lahdentien risteyksen toiselle puolelle kaavoitettu Roholan alue eivät varsinaisesti liity yritysalueeseen, mutta Koskinen uskoo, että niidenkin kiinnostusta lisää, jos viereen alkaa nousta ostos- ja työpaikkoja.

– Ajatuksena on, että myymälät ja muu tällainen liiketoiminta tulisi näkösälle risteykseen ja teollisuushallit sijoittuisivat taemmas metsän laitaan.

Uusi yritysalue sijoittuu Lahdentien varteen, Luopioisten suuntaan lähtevän Pälkänevedentien risteykseen.

 

Kommentoi

XHTML: Voit käyttää näitä tägejä: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>