Museoiden ilta Kangasalla lähestyy

Kangasalla vietetään torstaina 17.8. Museoiden iltaa. Museoiden iltana Kangasalan museot ja muut museotyyppiset toimijat pitävät ovet avoinna myöhään iltaan. Kaikkiin mukana oleviin kohteisiin on illan aikana ilmainen sisäänpääsy.

Myös pääkirjasto osallistuu tapahtumaan ja on avoinna kello 22 saakka. Museoiden iltana voi lähteä iltakävelylle Ahti Lassilan ja kontrabasson kanssa. Akustinen konsertti alkaa kello 18 kirjaston toisesta kerroksesta Anssi Kasitonnin Vastaheitto-teoksen ääreltä. Matka jatkuu kirjastosta Kangasala-taloon ja Kimmo Pyykkö -taidemuseoon. Konsertin järjestävät yhteistyössä Kangasalan kirjasto ja Kimmo Pyykkö -taidemuseo.

Museoiden iltana kirjastossa voi tutustua myös Taidetila Terran näyttelyyn sekä osallistua omatoimiseen taidesuunnistukseen iltakymmeneen saakka. Kimmo Pyykkö -taidemuseossa on kello 19–20 työpaja, jossa voi koota oman taideteoksensa hylätyistä tavaroista.

Tapahtuu museoiden iltana:

  • Galleria Villa Armas: Ovet auki yleisölle. Tutustuttavana on koko illan Vuokko Isakssonin ja Tuija Vähävuoren Kaksin-tekstiilitaidenäyttely.
  • Kangasalan Karjalaseura: Äijälä-talon näyttelytilat, kirjasto, paviljonki, aittarakennus ja kahvio ovat avoinna koko illan.
  • Kangasalan Kotiseutumuseo: Kangasalan Kotiseutumuseolla näyttelyiden esittelyt klo 18, 19 ja 20. Verikivi-balladin esitys klo 21.00. Illan aikana mahdollisesti myös Kaarina Maununtyttären ja Kaarina Hannuntyttären tapaaminen.
  • Kangasalan Lepokoti: Lepokodilla koko illan opastettu non-stop-esittelykierros, johon saa liittyä mukaan milloin itselle sopii. Salaseuran teatterin esitykset klo 18, 19, 20 ja 21.
  • Kuhmalahden Kotiseutumuseo: klo 17.30 kesän näyttelyiden esittely, klo 18.30- Matti Rauhalahti sekä Kusti ja Tanja Vuorinen musisoivat ja laulattavat vierailijoita. Koko illan ajan kahvipannu kuumana.
  • Mobilia: Klo 17 perheopastus Suomi turvassa 100 vuotta –näyttelyyn, klo 18 perheopastus Suomi turvassa 100 vuotta –näyttelyyn, klo 19 yleisöopastus Rallimuseoon, klo 20 yleisöopastus Suomi turvassa 100 vuotta –näyttelyyn, klo 21 yleisöopastus Rallimuseoon.
  • Varsamäen hevosajopelimuseo: Varsamäen hevosajopelimuseossa pääsee tutustumaan eri aikakauden ajelu- ja työkärryihin. Kahvitarjoilua. Kaarina Maununtytär vierailee hevosajopelimuseolla illan aikana.
  • Vehoniemen automuseo: Leena-Maija Raukola pelimanneineen museon terassilla tai museossa klo 19.30 ja 21.00. Lisäksi illan mittaan museo-opastuksia extempore ja kahvion kakkuvitriinissä monensorttisia kakkuja munkkeja unohtamatta.
  • Kangasalan Kädentaitajien puoti: Avoinna koko illan Lepokodilla. Puodilla pääsee illan aikana seuraamaan dreijausnäytöstä (klo 17–21) sekä kirjansidontaa (klo 17–22).

Sahalahdella tapahtuu kirkolla ja makasiinilla

Sahalahdella Museoiden illan tapahtumat keskittyvät kirkon ja makasiinin kulmille. Makasiinin ovet ovat avoinna kello 17–22. Kari Elkelä esittelee ensi kesän näyttelyteemaa Sahalahti 1918–1948 – sisällissodassa ja sen jälkeen.

Sahalahti-Seura järjestää opastetut iltakävelyt kirkosta hautausmaalle kello 17 ja 20. Kävelyjen lähtöpaikkana on kirkko. Seurakunnan työntekijät järjestävät kahvitarjoilun kirkon eteisessä kello 16.30–20 Hyvä teko -kampanjan merkeissä.

Kello 18 kirkossa alkaa Niilo Rantalan konsertti Suomalaisen runon sävelet. Niilo Rantala on nuori monipuolinen musiikintekijä: säveltäjä ja trubaduuri. Konsertissa kuullaan suomalaisten runoilijoiden tekstejä pianon säestyksellä.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?