Markku Viitala oikeilla jäljillä

Haluan antaa palautetta pastori Markku Viitalalle hänen erittäin hyvästä kirjoituksestaan Sydän-Hämeen Lehdessä 9.8. ”Voimaksi viikolle” -palstalla.

Kun se vaan on niin totta, että meille on olemassa vain kaksi tietä, joista me vaellamme jompaakumpaa. Toinen tie johtaa taivaan ihanuuteen ja toinen, ikävä kyllä, johtaa kadotukseen.  Markku Viitala siteerasi Raamatusta Jeesuksen kehotusta mennä ahtaasta portista sisälle kaidalle tielle, joka vie elämään (taivaaseen), se toinen portti on avara ja tie on lavea, joka johtaa kadotukseen. Puhutaan myös ”kahden tien kulkijoista”, mutta se on vaarallista, ”venäläistä rulettia”. Hengellisen laulun sanoin ”Niin kaidaksi tietä ei uskotakaan, että synti on pantava pois kokonaan”.

Jeesus sanoo olevansa itse tämä portti eli ovi. Joh. 10:9 kertoo ”Minä olen ovi, kuka ikinä tulee sisälle minun kauttani, hän pelastuu.”  Hän on myös tie.  Joh. 14: 6 sanoo: ”Minä olen tie, totuus ja elämä. Ei kukaan tule Isän luo muuten kuin minun kauttani.”

Asta Metsomäki