Tikanmäen loppuunmyytyyn konserttiin järjestyi lisäpaikkoja

Pälkäneellä järjestetään tänä vuonna sata Suomi 100 -tilaisuutta. Juhlavuoden kohokohtiin kuuluu rauniokirkon yökonsertti lauantaina 19.8.. Vanhankirkon suojeluyhdistyksen ja Pälkäneen kunnan järjestämässä konsertissa kuullaan Anssi Tikanmäen Maisemakuvia Suomesta.

Artisti on ainutlaatuisesta illasta innoissaan: hän pääsee esittämään klassikkoteoksensa kulttuurimaisemien keskellä, kivimuurien suojassa, jossa kattona on taivas.

Loppukesän ilta luo kello 21.30 alkavaan yökonsertille lumoavat puitteet: ympäröivät viljapellot tuoksuvat, ja laskevan auringon viime säteet saavat taivaan punertamaan. Elämyksen kruunaa huipputekniikka: rauniokirkkoon rakennetaan konserttia varten lava, äänentoisto ja näyttävät värivalot.

Maisemakuvia Suomesta -teoksesta jokainen löytää teoksesta oman mielen- ja mielimaisemansa. Suomen luontoa kuvaava instrumentaaliteos sai ensiesityksensä vuonna 1980. Anssi Tikanmäki esittää sen rauniokirkon kesäillassa ATO-orkesterinsa kanssa. Lisäksi luvassa on maistiaisia Tikanmäen parilta viimeiseltä albumilta.

Yökonsertin 190 ennakkolippua myytiin nopeasti loppuun, mutta kirkkoon järjestyy viitisenkymmentä lisäpaikkaa, jotka myydään ennen konserttia kirkon ovella.

Yökonsertissa ei ole kanttiinia. Viilenevään kesäiltaan voi varata lämmikkeeksi mukaan viltin, termospullon ja istuinalusen. Autolla kannattaa lähteä liikkeelle ajoissa, sillä parkkitilaa on entisen Finntavernan tontilla ja teiden varsilla, josta saattaa kertyä parin sadan metrin kävelymatka kirkolle. Paikalla on liikenteen ohjaus.

Sateen sattuessa konsertti siirtyy Vilpolaan. Mahdollisesta siirrosta tiedotetaan Pälkäneen Vanhankirkon suojeluyhdistyksen Facebook-sivulla.

Maisemakuvia Suomesta on Anssi Tikanmäen 36 vuoden takainen ensilevy. Mies saapuu Pälkäneen rauniokirkkoon esittämään mestariteoksensa Anssi Tikanmäki orchestran kanssa.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?