Koulumuistoja Pakkalan kylätorille

Pakkalan kylätori kokoaa väkeä Vilpeilän koulun pihalle huomenna torstaina 24.8 kello 18-20. Tarjolla on perinteiseen tapaan itse valmistettuja, leivottuja, pyydettyjä ja kasvatettuja tuotteita. Myyntipöydät ovat ilmaisia.

Tapahtumassa kylätorin järjestäjä Vilpeilän Valpas muistaa opintiensä aloittaneita ekaluokkalaisia. Aina jännittävä köydenveto näyttää, minkä kylän kiskojat ovat tänä vuonna väkevimpiä. Kahviosta saa ostaakseen suolaista ja makeaa pikkupurtavaa.

Tänä kesänä kylätorille odotetaan tulevan erityisesti Vilpeilän koulun entisiä oppilaita. Hyvin toivottavaa on, että he tuovat mukanaan omia muistojaan taakse jääneiltä kouluvuosilta. Muistot voivat olla esimerkiksi koulussa tehtyjä käsitöitä, sieltä saatuja todistuksia tai koulunkäyntiin liittyneitä välineitä. Myös muisteluita, hauskoja sattumuksia on hyvä kirjata paperille ja tuoda tekstit mukanaan kylätorille.

Entisten vilpeiläläisten tuomat muistot kerätään kylätorilla näyttelyä varten. Näyttely juhlistaa Vilpeilän koulun jo 120 vuotta jatkunutta toimintataivalta. Varsinainen koulun merkkipäivä osuu syyskuun 28. päivälle, jolloin koulun väki järjestää päivällä kaikille avoimen kyläkoulukahvilan. Kylätorille tuodut koulumuistot ovat esillä  tuona päivänä koululla kello 12-15.