Suomen luonnon päivä Laipanmaassa

Laipanmaassa retkeily on mahdollistettu hoidetuissa talousmetsissä yhteistyössä metsänomistajien kanssa.

Lauantaina 26.8. – sata päivää ennen Suomen itsenäisyyspäivää – juhlitaan yhdessä Suomen luonnon päivää.

Laipanmaassa mennään juhlan kunniaksi metsään, ihastelemaan ja ihmettelemään suomalaista metsäluontoa. Metsäkävely lähtee liikkeelle Rajalan kämpältä kello 10. Oppaina metsäkävelyllä toimivat metsän- ja luonnonhoidon asiakasneuvoja Jukka Ruutiainen Metsäkeskuksesta sekä biologian lehtori, luonnontuntija Eero Peltonen.

Luvassa on lyhyehkö patikointi Ruokolammen laavulle. Matkan varrella tarkkaillaan ja tutkitaan metsäluonnon ihmeitä ja ilmiöitä. Keskustelua viritellään myös suomalaisten metsien tilasta ja tulevaisuudennäkymistä. Ajatustenvaihtoa voidaan jatkaa nokipannukahveilla. Retki päättyy viimeistään klo 14. Tapahtuman järjestää Sahalahti-Seura.