Venetsialaisviikonloppu on täynnä tapahtumia

Lauantaina syttyvät tulet laitureilla ja satamissa, kun mökki- ja venekausi päättyy venetsialaisviikonloppuun. Venetsialaisten viettoon liittyy rannikkopaikkakuntien mallin mukaisesti usein myös ilotulitus.

Sydän-Hämeen tapahtumientäyteisessä kesässä otetaan vielä elokuun päätteeksi loppukiri. Viikonlopun käynnistää Vehkajärvellä perjantaina kello 20 alkaen vietettävä Touhulan yö. Kuhmalahden kesä huipentuu lauantaina kello 11 alkaen Pullingiin. Pärinän- ja savuntäyteisen päivän päätteeksi Pitkäsepässä esiintyy Maukka Perusjätkä.

Kuohijoen venetsialaisissa pääsee päivällä kiertämään kolmessa kesäkahvilassa ja Veparilla, jonka keittoravintola palvelee kello 13–16. Kello 15 alkaen kahviloissa pääsee kuulemaan elävää musiikkia ja kello 17 alkaen saunaan uimarannassa. Päivä huipentuu kello 20 alkaen Aslak & The Eskimos -klubille. Venerannan venetsialaistulet syttyvät iltakymmeneltä.

Liekki tarjoaa kesän kruunuksi etukäteen luvattuakin hienomman illan: Sir Elwood saapuu Luopioisiin suunniteltua (Juha Lehti, laulu ja kitara sekä Junnu Saaresaho, piano ja haitari) isommalla kokoonpanolla. Mikäli sää suinkin sallii, bändi tunnelmoi pimenevässä elokuun illassa juhlavalaistulla terassilavalla. Kangasalan Myrskyluodossa puolestaan lauantai-iltana esiintyy virolainen Aapo Ilves, joka on tehnyt niin euroviisukappaleita kuin oopperalibrettoja.

Tapahtumantäyteiseen päivään kuuluu lisäksi muun muassa kello 10 Suomen luonnon päivän metsäkävely Rajalan kämpältä, kello 12 Kesäpäivän piknik-lounas Kangasalan torilla, kello 13 kansalaistiedeluento Luopioisten Mikkolan Navetalla, kello 14 Mälkilän kyläpäivä ja Vehoniemen luontoretki, kello 15 luonnon päivän konsertti Vehoniemen automuseolla sekä kello 16 Vihavuodessa alkava Lepakkotapahtuma, jonka kohokohtiin kuuluvat perinteiseen tapaan ankkakoskenlasku, luontoilta sekä illan pimennettyä juhlavalaistava koski.

Sir Elwoodin ystävät varaavat paikkansa Luopioisten Liekistä jo hyvissä ajoin, sillä duokeikan sijaan maksuttomaan venetsialaisiltaan onkin luvassa vahvistettu kokoonpano.