Patakallio

Patakallioilta aukeaa komea näkymä maalaismiljööseen.

Luonto tarjoilee meille elämyksiä kaikille aisteillemme. Toisinaan vaatii aikaa ja aherrusta löytääkseen tahi kokeakseen sellaisen. Tuntuu, kuin luonto kujeilisi kustannuksellamme.

Metsiemme siimeksestä löytyy hulppeita näköaloja yli vehreiden viljelyksien. Kaukaisuuden sinessä hohtavat järviemme hopeiset selät. Kesäisen päivän lämmittämä avokallio hohkaa kepeää lämpöään tahi yksinäisen kiven järkäleen pinnalta voinet löytää mitä moninaisimpia kuvioita.

Suomalaisen sielun sanotaan sykkivän metsälle. Me emme ole kaikkiruokaisia metsiemme edessä. Valikoimme ja järjestelemme.

Metsä ei ole selvyys itsessään, metsällä on merkitystä. Synkän korven märät ja läpipääsemättömät näreiköt hyttysineen ovat luotaantyöntäviä ajatuksena saati kokemuksena.

Patakalliot Vimmun suunnalla tarjoavat luonnon tivolimaisen ympäristön. Siellä on kaikkea mitä lähiluontokokemus voi tarjota. Upea näköala yli Vähäjärven. Sileydessään miltein pehmeältä tuntuvia avokallion laikkuja. Kallion reunalla putoamista uhmaava kiven järkäle vierellään majesteetillisen huiskea männikkö. Niemekkeitä, notkoja ja rotkoja. Kaikki muutaman hehtaarin alalla.

Mikko Forsten

Patakalliot sijaitsevat Vimmussa.