Yhdessä: Pälkäneen varhaiskasvatus juhli 100-vuotiasta Suomea

Juhlissa viihtyivät niin isot kuin pienetkin

Eemil Pusa viihtyi juhlissa mainiosti.

Eemil Pusa, 1, ei hätkähdä, vaikka ympärillä juoksee iso joukko isompia lapsia ja hälinää riittää. Poika katselee sen sijaan tyynesti Aitoon Honkalan lavalle, jossa esiintyy lastenmusiikkiyhtye Orffit. Musiikki tuntuukin olevan mieluista Honkalan täydelle salillisille lapsia.

– Ettehän säikähdä, jos tulemme täältä lavalta vähän teidän joukkoon soittamaan, Hannu Sepponen Prffeista kyselee lapsilta.

Pälkäneläislapset eivät suinkaan hätkähdä, vaan kuuntelevat innolla, mitä orkesteri keksii keikallaan soittaa.

– Halusimme varhaiskasvatuksessakin juhlia omalta osaltamme 100-vuotiasta Suomea. Torstainen varhaiskasvatuksen asiakkaille suunnattu juhla on päiväkodinopettaja Minna-Liisa Virpisen vetämän työryhmän tulosta, Pälkäneen varhaiskasvatuksen päällikkö Juha Forsman kertoo.

– Hieman meitä huoletti, kuinka paljon väkeä juhliin tulee, mutta meitähän on täällä hieno määrä ihmisiä paikalla, Virpinen iloitsi puhuessaan Honkalan lavalla.

Kaikki asiakasperheet saivat kutsun

Honkalan juhliin oli kutsuttu kaikki Pälkäneen varhaiskasvatuksen piirissä olevat perheet. Juhlijoita ilmoittautui lopulta yli 500. Varhaiskasvatuksen väki valmisteli juhlaa pitämällä palavereita ja käsityöiltoja. Virpisen lisäksi päävastuuta järjestelyistä kantoi päiväkodinopettaja Marika Nikkilä Viirukukon päiväkodista.

– Ompeluillassa ompelimme kaikille lapsille Suomi-aiheiset puffit, jotka jaettiin heille Honkalassa. Juhlat onnistuivat hienosti, mistä iso kiitos kuuluu kaikille valmisteluissa mukana olleille henkilöille, Virpinen kiitteli.

Virpinen kiitteli myös yhteistyökumppaneita, joiden avulla juhlat saatiin järjestettyä: kankaat lapsille tehtyjä puffeja varten hankittiin Suvi Simolan kautta Hilma & Olgasta, ja Simola antoi myös ompeluapua päähineitä varten. Aitoon VPK tuli tilavuokrassa hieman varhaiskasvatuksen väkeä vastaan, ja samoin teki Orffit keikkapalkkionsa kanssa. Juhlissa nautittu Suomi-kakku oli puolestaan Tredun Kangasalan toimipisteen opiskelijoiden käsialaa.

Orffien esiintymisen lisäksi juhlissa leikittiin perinneleikkejä yhdessä. Kehrätkäämme silkkilankaa ja Isäntä se teki talon taipuivat vanhasta muistista myös varttuneemmalta juhlaväeltä. Tutusta Hämä-hämähäkki -lastenlaulusta kuultiin illan aikana sekä perinteinen että hieman modernimpi versio. Lopuksi juotiin kakkukahvit ja -mehut.

– Kivaa on ollut, tuumi Hermannin päiväkodin Viljoilla hoidossa käyvä Aada Pehu.

Juhlimisen lomassa 5-vuotiaalla Aadalla oli myös aikaa pohtia, mikä päiväkodissa on kaikkein kivointa.

– No tietenkin leikkiminen. Leikin päiväkodissa kaikenlaista, Aada kertoi.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?