Vielä ehtii viedä kuvia näyttelyyn

Tukkilautta Kukkialla. Kuva Kukkia-Seuran kuvapankista

Kuntalaisten kuvat -valokuvanäyttely on tulossa Pälkäneen pääkirjaston näyttelytilaan lokakuun ajaksi. Näyttelyä kootaan itsenäisyyden juhlavuoden teeman mukaisesti yhdessä. Näyttelyn aiheena on Työympäristön muutos Pälkäneellä; siis työ, työympäristö, työn muutos ja samalla ympäristönkin muutos. Näyttelyyn otetaan ensisijaisesti mustavalkoisia, Pälkäneellä otettuja kuvia. Kuvia voi viedä kirjastoon tai lähettää skannaamalla kirjaston sähköpostiin osoitteeseen kirjasto(at)palkane.fi. Skannatut, näyttelykokonaisuuteen otettavat kuvat suurennetaan näyttelyyn sopiviksi. Kuvien omistajat saavat suurennokset näyttelyn jälkeen omikseen. Kuvat palautetaan omistajilleen heti skannauksen jälkeen ja ne voidaan skannata myös irrottamatta albumista.

Ajatus kaikkien kuvat -näyttelystä syntyi muutama vuosi sitten, kun Yrjö Nikulaisen kuvia oli esillä näyttelytilassa. Silloin kirjastolle esitettiin toive, että kaikki voisivat tuoda kuvia näytteille. Nyt kaikki siis penkomaan albumeita – varmasti kodeista löytyy kiinnostavia työ-aiheisia kuvia Pälkäneeltä.

Näyttelyä kokoavassa työryhmässä on mukana kirjaston lisäksi kulttuurituottaja Marketta Vaismaa, valokuvataiteilija Anja Mattila-Tolvanen, Pirjo-Margit Lehtinen Pälkäne-Seurasta ja Tomi Riihiranta Kukkia-Seurasta.