Tuplasynttärit: Sinitaivas 10 vuotta, Rautahovi 60 vuotta

Yhtye ja juhlatalo juhlivat tansseissa

Rautajärvellä tanssitaan perjantaina Rautahovin 60-vuotisjuhlatansseja. Samalla juhlistetaan Sinitaivaan kymmenvuotista taivalta.

Sahtiseuran ja Sinitaivas-yhtyeen tiivis yhteistyö sai alkunsa jo yhtyeen syntyhetkellä.

– Yhtye soitti vuoden 2007 pääsiäislauantaina Rainer Frimanin taustaorkesterina Rautahovissa. Seuraavana päivänä oli Vuoden viihdyttäjä -kisa, ja Rautajärveltä lähti porukkaa kannustamaan poikia, sahtiseuraa johtava Risto Vierikka muistelee ”symbioosin” syntyvaiheita.

Sinitaivas voitti Viihdyttäjä-kilpailun, ja jo yöllä sovittiin Rautahovin keikasta. Kesäillan valssi -ohjelman kiertuebändiksi kiinnitetyllä yhtyeellä riitti ottajia, mutta se piti sovitusta kiinni, ja on sen jälkeenkin palannut monet kerrat Rautajärvelle, jossa yhtyeen uusi taival kymmenen vuotta sitten alkoi.

Nykyisin Sinitaivas on maan suosituimpia tanssiorkestereita. Silti se palaa kerta toisensa jälkeen uskollisesti ”juurilleen”, vaikka myisi nykyisin täyteen monta kertaa Rautahovia isompia lavoja.

– Kymmenvuotisjuhlakeikalle haettiin hetken aikaa vapaata iltaa. Vasta myöhemmin hoksasimme, että juuri 1.9. tulee kuluneeksi 60 vuotta siitä kun Rautahovi on vihitty käyttöön, Vierikka kertoo.

Perjantain tansseissa pääosissa on kuitenkin orkesteri. Juhlatalo järjestää lauantaina 23.9. avointen ovien päivän, jossa pääsee tutustumaan, mitä talkooväki on saanut remontissa aikaan. Silloin voi tutustua myös Toimi Kaukosen historiikkiin, joka tuodaan päivän ajaksi vintiltä esille.

Viikkoa aiemmin Rautahovissa järjestetään Rautajärvi Rock, jonka pääesiintyjiä ovat uudelleen aktivoituneet Rautajärven ja Eräjärven punklegendat Suurkaupungin Haitat ja Irtopää. Lisäksi 16.9. kello 19 alkavassa maksuttomassa tapahtumassa esiintyvät Houserockin Fenders, Romantiikan Rälläkkä ja Eesaun Kädet.

 

Sinitaivas saapuu perjantaina kymmenvuotisjuhlakiertueellaan ”syntysijoilleen” Rautahoviin. Kuva: Valokuvauspalvelu Markku Rintala

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?