Kuohijoki tunnetuksi: Kolme kesäkahvilaa, keittoravintola ja kirpputori

Kylä vahvasti elossa

Rebekka Vihurila, Marja Tuomi, Jari Tuomi ja Reidi Vihurila nauttivat saksalaisista herkuista CampFinLake-kesäkahvilassa.

Venetsialaisia juhlittiin Kuohijoella puoliltapäiviltä iltaan saakka. Kyläyhdistys, asukkaat ja yrittäjät tekivät yhteistuumin kylää tunnetuksi järjestämällä tapahtuman, ja päivä keräsikin kävijöitä muiltakin kyliltä. Tapahtumat alkoivat Tuliharjun männikön metsäkirkolla, jonne kokoontui yli yhdeksänkymmentä henkeä. Sääkin suosi niin, että kirkonmenot voitiin viettää ulkosalla, vaikka oli varauduttu sateen sattuessa olemaan sisätiloissa. Kirkon jälkeen oli tarjolla syötävää ja juotavaa pitkin kylää, kun kolme kesäkahvilaa avasi ovensa.

Veparin pihamaa täyttyi peräkontti- ja pihakirpputorimyyjistä. Sisätiloissa oli avoinna Tarjan keittoravintola, jossa Tarja Ali-Kippari tarjoili itse valmistamaansa kermaista lohikeittoa ja tyttärensä keittämää kookoskanakeittoa. Myös kahdella vaihtoehtoisella jälkiruualla oli mahdollisuus herkutella. Ruokailijoita riitti ja heidän määränsä yllätti Ali-Kipparin.

– Yhden aikaan, kun tulivat kirkosta, niin väkeä oli todella paljon. Mukava kun kylällä tapahtuu, muuten on kuitenkin hiljaista. Edessä on pitkä talvi, kun ei tapahdu mitään, Tarja Ali-Kippari tuumi.

Veparin pihalla kisattiin naisten, miesten ja lasten sarjoissa kettinginheitosta, jossa laatikollinen kettinkejä yritettiin heittää erilaisia pisteistä antaviin koloihin. Oleellista oli heitto oikeassa kaaressa. Jokaisen sarjan paras palkittiin.

Kiirettä kahviloissa

Kaikkiin kesäkahviloihin riitti kävijöitä. Leipomo ja kahvihuone Paulan pop up-kahviossa oli tarjolla kaikennäköistä herkkua sekä myös muita yrityksiä esittäytymässä. Kahvilan pöydissä oli tunkua ja ovi kävi tiheään. Aitoosta olivat paikalle tulleet Anu Kauhanen ja Niini Nyrönen, jotka olivat vasta toista kertaa käymässä Kuohijoen kylällä Paula Suksian kutsusta. Aikaisemmin he olivat käyneet kerran Aslak and The Eskimos-klubilla. Kylien välillä tuntuu olevan pitkä matka.

– Yllättävän eläväinen kylä, he tuumivat kahvilaherkkujen äärellä ja suunnittelivat poikkeavansa vielä muissakin paikoissa.

Kahvila Munkki ja Rinkeli oli venetsialaistapahtuman aikaan viimeistä päivää avoinna tänä kesänä.

– Väkeä on riittänyt, tässä vaiheessa alkaa jo olla tiski tyhjänä, Mika Tervaniemi kertoi, vaikka aukioloaikaa oli vielä jäljellä.

– Vakiokävijöitä varmasti vielä olisi, mutta kyllä se kesäsesonki alkaa olla lopuillaan.

Ensimmäistä kertaa järjestetty tapahtuma oli osa Pälkäneen sataa Suomi100-juhlavuoden tapahtumaketjua.

Veparilla oli peräkontti- ja pihakirpputori sekä keittoravintolassa tarjolla lohi- ja kanakeittoa.

– Kevätkokouksen jälkeen taas nähdään, jatkuuko tapahtuma ensi vuonna, Tervaniemi tuumi.

– Ei se ainakaan keneltäkään olisi pois.

Kylällä paljon tapahtumia

Kesäkahvila Camp FinLake tarjoili saksalaisia kahvilaherkkuja ja bratwursti-annoksia. Asiakkaat pitivät Bernd Hegerin ja Ulla Kuusniemen kiireisinä. Bratwursti-annokset maistuivat Kuohijoella mökkeileville Reidi ja Rebekka Vihurilalle ja Jari ja Marja Tuomelle.

– Arvostettavaa, että ihmiset jaksavat järjestää ja tapahtumiin osallistutaan, he sanoivat.

Seurue oli jo käynyt Veparin kirpputorilla ja suunnitteli vielä kiertävänsä muissakin kahviloissa.

– Tämä on pieni kylä, mutta yllättävän paljon täällä on tapahtumia ja ihmiset osallistuvat, Jari Tuomi tuumi.

Kuohijoen ilta jatkui Aslak and The Eskimos-klubilla musiikin tahdissa, uimarannassa lämpeni Kustaan sauna ja venetsialaistulet syttyivät. Kuohijoki ehkä hiljenee talveen, mutta tämän tapahtuman voimin on hyvä herätä seuraavaan kesään.

 

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?