Usko ja samat arvot yhdistävät

 

Marja Oranen juttelemassa Eeva Heikkilän (vasemmalla), Annariina Raution, Laura Kuismasen ja Leevi Orasen kanssa.
Helluntaiseurakunnan kuoro lauloi kiitosjuhlassa.

 

Kuhmalahden helluntaiseurakunta vietti 70-vuotispäiviään omalla rukoushuoneellaan viime sunnuntaina. Marja Oraselle kiitosjuhlaan osallistumiseen sisältyi hengellisen annin lisäksi myös vanhojen ystävien kohtaamista.

–Tämä on minun kotiseurakuntani, nyt Vatialassa asuva ja Kangasalan helluntaiseurakuntaan kuuluva Oranen kertoo yhteyksistään Kuhmalahden helluntaiseurakuntaan.

Syntyjään kyynäröläinen Marja Oranen asui Pohjassa yli 20 vuotta. Niinä vuosina hän osallistui aktiivisesti paikallisseurakunnan toimintaan.

–Yhteenkuuluvaisuuden tunne, se vetää puoleensa. Meillä on yhteinen usko ja samat arvot, hän kuvaa syvää seurakuntayhteyttä.

–Meidän poikamme, Leevi ja Niilo, syntyivät sinä aikana, kun me asuimme Pohjassa. Heille seurakunta oli turvallinen paikka, hyvä kasvualusta. Molemmat pojat ovat löytäneet uskon sydämeensä, perheen äiti iloitsee.

 

Kaikki ovat

tervetulleita

 

Seurakunnan johtaja Seppo Virtanen muistutti kiitosjuhlassa pitämässään puheessa, kuinka kaikki ihmiset ovat ja ovat olleet tervetulleita helluntaiseurakuntaan.

–Aina on ollut lämmin vastaanotto. On saanut tulla heikkona. Moni on lähtenyt armahdettuna syntisenä jatkamaan matkaa, Virtanen mainitsi.

Kuhmalahden helluntaiseurakunta tunnetaan rukoilevana seurakuntana, joka rukoilee myös koko maan ja evankelisluterilaisten seurakuntien puolesta. Seurakunnalla on oma, Ulla Hailin johdolla toimiva kuoro. Lähetystyötäkin tehdään.

Lapsi- ja nuorisotyö on ollut näihin päiviin saakka vilkasta.

–Ongelmana on se, että nuoriso siirtyy täältä pois isompiin keskuksiin. Tampereella on monia meidän entisiä seurakuntalaisiamme, Seppo Virtanen tietää.

 

Yhteyttä saman

Jumalan lapsina

 

Kuhmalahden kyläpappi Markku Viitala kiitteli tervehdyspuheessaan helluntaiseurakuntaa rukouksista ja kertoi kappeliseurakunnan halusta rukoilla helluntaiseurakunnan puolesta.

–Tämän päivän maailma kaipaa kristittyjen yhteyttä, kaikkien niiden, jotka sydämessään tunnustavat Jeesuksen Jumalan Pojaksi, Viitala korosti.

–Meidät on saman Jumalan lapsina kutsuttu kohtaamaan toisiamme, hän lisäsi.

Jarmo Makkonen Tampereen helluntaisseurakunnan juhlaedustajana nosti puheessaan esille seurakuntayhteyden merkityksen.

–Emme ole seurakunnassa siksi, että se viihdyttäisi meitä, vaan siksi, että me pelastuisimme Taivaan kotiin, Makkonen painotti.

–Mikään ei ole tehnyt elämääni niin rikkaaksi kuin se, että olen saanut oppia jotakin Jumalasta, 50 vuotta uskossa ollut ja kohta 70 vuotta täyttävä Jarmo Makkonen kertoi.

Monet lähihelluntaiseurakuntien edustajat toivat tervehdyksensä kiitosjuhlaan. Musiikista vastasivat oma kuoro ja Leevi Ahopelto. Iltapäivän tilaisuus sai jatkoa rukoushuoneen pihalla pidetystä kesäjuhlasta, jossa julkistettiin Ahopellon uusi äänite.