Hevosväki juhlii Suomea Sata satulaan! -tapahtumassa

Maastotaitokilpailuissa hevosen ja sen ratsastajan tai ohjastajan pitää pärjätä monenlaisissa tilanteissa. Kuva viime vuoden maastotaitokilpailuista.

Pälkäneen paikalliset ratsastusseurat järjestävät tulevana lauantaina Sappeen matkailukeskuksessa koko perheen hauskan ratsastuskilpailutapahtuman Suomen satavuotisjuhlien kunniaksi.

”Sata satulaan!” -tapahtuman tavoitteena on tuottaa sata ratsastuselämystä. Ratsaille kiipeävät päivän maastotaitoratsastuksen ja -ajon kilpailuluokkiin osallistuvien hevosihmisten lisäksi tapahtuman toimihenkilöt ja yleisö.

Kaikki satulaan nousseet ikuistetaan ja kuvista kootaan Sata satulaan -kuvakollaasi. Halukkaille satulaan nousijoille pyritään järjestämään myös pieni talutusratsastuskierros. Talutushevosina toimivat kiltit ja vankat islanninhevoset pälkäneläisiltä talleilta.

Tapahtuman järjestävät yhteistyössä Islanninhevosystävät Alsaela ry, Kaukkalan Ratsastajat ry, Ratsastusseura PR-88 ry ja Sydän-Hämeen Ratsastajat ry.  Neljä seuraa järjesti maastotaitoratsastuskilpailut ensi kertaa vuosi sitten, ja nyt tapahtumaa laajennettiin Suomen satavuotisjuhlien kunniaksi myös enemmän yleisötapahtumaksi.

Kilpailut alkavat kello 12, ja satulaan nousut kuvaamisineen pyritään toteuttamaan alkuiltapäivän aikana. Sappeen ravintola Huippu on avoinna tapahtuman aikana.

Maastotaitoratsastus- ja ajokilpailut ovat yleisöystävällinen laji, sillä se koostuu monenlaisista taitotehtävistä sekä vauhdikkaasta askellajikokeesta. Kilpailut käydään Sappeen laen parkkipaikan reunamilla, ja yleisölle on järjestetty hyvät paikat kilpailun seuraamiseen.

Maastotaitokilpailu sopii kaikille ratsukoille ikään, kokoon ja rotuun katsomatta. Tehtävät on mahdollista suunnitella niin helpoiksi, että pienimmätkin harrastajat pärjäävät radalla. Laji sopii ihmisille, jotka haluavat harjoitella ja kehittää hevosmiestaitoja ja pitää hyvässä yhteistyössä hauskaa hevosen kanssa, vaikka eivät innostuisi perinteisistä kilpailulajeista, mutta haluavat silti testata taitojaan. Kilpailuissa arvostetaan siistiä, sujuvaa ja hevosystävällistä yhteistyötä hevosen ja ratsastajan/ohjastajan välillä.

Tänä vuonna juhlitaan myös suomenhevosen 110-vuotista taivalta. Suomenhevosliitto palkitseekin upealla loimella kilpailujen parhaiten menestyneen suomenhevosen.