Taksien asemapaikat poistuvat

Tampereen alueen taksien kuntakohtaiset asemapaikat poistuvat, joten taksien ei enää tarvitse kuntarajat ylittävän matkan jälkeen palata takaisin omalle asemapaikalleen. Muutos vähentää autojen ajoa tyhjillään ja parantaa taksien saatavuutta liikennöintialueella: autot hakeutuvat sinne, missä kyydintarvetta on eniten.

Tampereen Aluetaksin liikennöintialueeseen kuuluvat Tampere (307 henkilöauton ja 45 esteettömän henkilöauton taksilupaa), Kangasala (33+8), Lempäälä (22+3), Nokia (35+4), Pirkkala (17+3) ja Ylöjärvi (34+7).

Kangasalan Taksiautoilijat Ry vakuuttaa, ettei muutos vaaranna taksien saatavuutta Kangasalla. Myös kunta puoltaa muutosta, jonka ansiosta Tampereen alueella varaudutaan jo etukäteen heinäkuussa 2018 tapahtuvaan taksialan vapautumiseen. Silloin poistuvat asemapaikkojen lisäksi myös lupakiintiöt ja enimmäishinnat.

Muutos ei koske Pälkänettä, jossa taksit kuuluvat Kanta-Hämeen aluetaksiin.

Kommentoi

XHTML: Voit käyttää näitä tägejä: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>