Villit kuviot toivat voiton Tallinnassa

Ylhäältä vasemmalta Jere Nurkkala, Tommi Hildén, Tapani Uotila, Roope Turunen, joukkueenjohtaja Petri Aho (takana), Jonne Aho, Antti Tainio, Benjam Härkälä. Alhaalta vasemmalta Sipi Rulja, Miika Tuomioja, Aleksi Toivari, Riku-Markus Kuiri, Riku Nurkkala ja kapteeni Jussi Vilkki. Edessä maalivahti Lauri Hakala.

SB Luja kävi kauden alkajaisiksi voittamassa salibandyturnauksen Tallinnassa syyskuun alussa. Lujan junnujoukkue voitti turnauksen 10 vuotta sitten, ja nyt aikuisten kisassa oli mukana samoja pelaajia kuin silloinkin.

Kutsuturnaukseen osallistui 20 joukkuetta. Suomalaisten 2.–4.-divarin joukkueiden lisäksi mukana oli viisi virolaista sekä yksi ukrainalainen joukkue. Lujan voittoisa joukkue oli koottu paitsi edustusjoukkueen pelaajista, myös välivuotta pitävistä pelaajista ja Kangasalta.

– Pelit sujuivat hyvin, seitsemästä pelistä tuli yksi häviö. Puolivälierässä oltiin tappiolla 2–1 suomalaista 2.-divaripelaajista koostuvaa Pandemiaa vastaan. Siitä noustiin lopussa Miika Tuomiojan ja Jere Nurkkalan maaleilla voittoon, Tommi Hildén kertoo.

Myös välierissä joukkue venyi hienosti. SB Luja nousi 2­–0 tappiolukemista Jussi Vilkin, Riku Kuirin ja Tapani Uotilan maaleilla 2–3 voittoon. Ääsmäen joukkueessa oli myös pari entistä Viron maajoukkuepelaajaa.

Lujalaiset olivat hävinneet finaalivastustaja Ikämiehille aiemmassa kamppailussa 5–4, mutta revanssi syntyi numeroin 4–0. Hilden itse heilutti verkko kaksi kertaa ja Aleksi Toivari sekä Roope Turunen kerran.

– Lauri Hakala pelasi nollapelin usean tärkeän torjunnan myötä, Hildén kiittelee.

– Hyvä reissu. Oli mukava vaihteeksi vain pelata ilman varsinaisesti sovittuja kuvioita. Matkasta on tarkoitus tehdä samanlainen perinne kuin junioreilla, Hildén toteaa ja kiittää myös SB Lujan naisjoukkuetta, joka kannusti ryhmää äänekkäästi omien peliensä päätyttyä.

Kuva: Ylhäältä vasemmalta Jere Nurkkala, Tommi Hildén, Tapani Uotila, Roope Turunen, joukkueenjohtaja Petri Aho (takana), Jonne Aho, Antti Tainio, Benjam Härkälä. Alhaalta vasemmalta Sipi Rulja, Miika Tuomioja, Aleksi Toivari, Riku-Markus Kuiri, Riku Nurkkala ja kapteeni Jussi Vilkki. Edessä maalivahti Lauri Hakala.

Tulokset

Sb Luja Tallinnassa 1.–2.9.2017

Ottelut:

Nokian Krp 3 – Sb Luja             3–9

Ikämiehet – Sb Luja                  5–4

Sb Luja – Jödö                                                          7–2

Sb Luja – YX Sauna                     12–2

Pandemia – Sb Luja                   2–3 (Puolivälierä)

Sb Luja – Ääsmäe                       3–2   (Välierä)

SB Luja – Ikämiehet                  4–0 (Finaali)

Tehopisteet:

Aleksi Toivari   8+1

Tommi Hildén 6+3

Miika Tuomioja                           6+3

Riku-Markus Kuiri                      3+6

Tapani Uotila   4+4

Roope Turunen  5+2

Sipi Rulja           2+3

Benjam Härkälä                          1+4

Jussi Vilkki (kapteeni)               2+1

Jere Nurkkala 1+2

Antti Tainio      1+2

Riku Nurkkala 2+0

Jonne Aho       0+2

Lauri Hakala (maalivahti)         0+1