Ulkoilijat suuntasivat Sipilän lenkkipoluille

Syksyinen metsätie on kaunis astella. Kuva: Hannu Söderholm.

Syrjänharjun kuntoradan ansiosta pälkäneläisen on helppo lähteä luontoon liikkeelle. Mutta jos haluaa nähdä harjun upeimmat maisemat ja löytää parhaat marja- ja sieniapajat, niin kannattaa poiketa valaistulta reitiltä pienemmille poluille.

Näitä Syrjänharjun polkuja liikuntasihteeri Petri Ketola on pälkäneläisille esitellyt Väinön lenkillä. Tänä vuonna reittejä pisti uusiksi ampumaradan yläpuolelta avattava uusi iso soramonttu, johon kulkeva tie risteää myös talvisten latu-urien poikki.

Väinön lenkillä on pitkät perinteet. Takavuosien suurjuoksija Väinö Sipilän mukaan nimetty tapahtuma keräsi aikanaan juoksijoita Sipilän treenipoluille. Syrjänharjun patikkaretkeksi muuntautuneessa kuntotempauksessa ei enää vedetä numeroita rintaan, eikä maaliintulijoita aseteta paremmuusjärjestykseen.

Metsätieltä voi löytyä myös jättiläisen jalanjälki. Kuva: Hannu Söderholm.

Tämänvuotinen tapahtuma nosti mukavien reittien ja lenkkiseuran lisäksi esiin varusteiden merkityksen: tihku ja tuuli eivät häirinneet kunnon ulkoiluasuihin sonnustautuneita, vaan kosteassa metsässä kulkeminen oli mukavaa. Tukahduttavassa tuulipuvussa tai läpimäräksi kastuvissa vaatteissa lenkki ei tarjoa samanlaista nautintoa.

Lenkin jälkeen sai kunniakirjan suorituksestaan. Kuva: Hannu Söderholm.

– Tähän saakka on ollut uskomaton tuuri säiden kanssa joka syksy. Oikeastaan joka vuosi on ollut kirkas syyspäivä. Nyt tuli koko yön vettä, ja aamullakin satoi. Se nosti liikkeelle lähtemisen kynnystä, vaikka lopulta ulkoilukeli olikin mainio, kun vain oli kunnon varusteet, Petri Ketola sanoo.

Harjuun starttasi edellisvuosia vähemmän kuntoilijoita: lenkkeilijöitä oli 32. Osanottajamäärää karsi myös se, että samalle päivälle sattui kaksi kävelytempausta: iltapäivällä soroptimistien Kävele naiselle ammatti -tempaus toi Syrjänharjun kuntoradalle vajaat 30 kuntoilijaa.

Ilmoittautumisia vastaanottanut Petri Ketola opasti koiran kanssa liikkeellä olleen Petra Lampisen ja Nina Aholan harjuun merkitylle reitille. Kuva: Hannu Söderholm.