VehoniemiAjo kurvailtiin lauantaina

VehoniemiAjo ajettiin lauantaina sateisessa säässä.

Perinteinen, jo vuodesta 1983 alkaen järjestetty, harrasteajoneuvojen VehoniemiAjo ajettiin tänä vuonna sateisessa säässä viime lauantaina. Reitti kulki tänä vuonna Lempäälästä Valkeakosken kautta Vehoniemelle. Huono sääkään ei pidätellyt Riiasta saapunutta Team Latvija -joukkuetta, joka osallistui tapahtumaan ajaen uhmakkaasti avoautolla – tosin katto ylhäällä. Team latvija vei ajon vanhimman ajoneuvon palkinnon Fiat 512 -autolla vuosimallia 1927. Urhokkuudesta palkittiin muun muassa suomalaisilla villasukilla ja Vehoniemen ”Autot on tehty ajamista varten”-mukeilla.

Ajoon oli ilmoittautunut kuutisenkymmentä ajoneuvoa, ja reitille lähti 51 ajoneuvoa, joista kuusi oli Pärnusta Eestistä. Huonon sään johdosta kymmenkunta paikallista autokuntaa peruutti osallistumisensa. Ajoneuvoletkan keulilla ajoi Presidentti Paasikiven entinen virka-auto – nykyisin Vehoniemen Automuseon kokoelmiin kuuluva ZIS 110 vuosimallia 1948.