Valtuustoaloite: Lamminrahkan asuinaluekin erottuisi vierestä kulkevien vaellusreittien avulla

Kaarinanpolku on päässyt kehnoon kuntoon

Kaarinanpolku kulkee Kangasalan poikki ja yhtyy Lempäälään Birgitan polkuun.

”Kaarinanpolku on noin 60 kilometrin mittainen vaellusreitti, josta voi kulkea lyhyempiäkin osuuksia. Kaarinapolku on merkitty sinisin paaluin ja reitin varrella on laavuja. Polulta on yhteys Lempäälän Birgitan polulle”, Kangasalan kunta mainostaa nettisivuillaan.

Iikka Nikkisen (vas) mielestä polku on päässyt kehnoon kuntoon ja kaipaisi kohennusta sekä uusia laavu- ja telttailupaikkoja. Kaarinanpolun kohentamisesta valtuustoaloitteen tehneen Nikkisen mielestä uuden Lamminrahkan asuinalueen vierestä kulkevasta vaellusreitistä voisi tulla Kangasalle myyntivaltti.

– Etelä-Suomessa on markkinarako laadukkaalle ja monipuoliselle vaellusreitille. Kaarinanpolku ja siihen yhdistetty Lempäälän Birgitan polku muodostavat yhdessä jo yli sadan kilometrin vaellusreitin.

Nikkinen huomautti, että patikointi on kasvava harrastus, ja suomalaiset viettävät entistä enemmän aikaa luonnossa ja kansallispuistoissa. Tutkimukset ovat myös todistaneet luontoliikunnan terveysvaikutukset.

Kangasala on luonnonläheinen kunta, ja 60 kilometrin mittainen polku on lähellä. Nikkisen mukaan se on päässyt kuitenkin paikoitellen heikkoon kuntoon tai kadonnut kokonaan.

– Alueen läpi on rakennettu teitä, jotka eivät näy lainkaan kunnan sivuilta tulostettavassa kartassa. Ysitien vaarallisen ylityksen jälkeen kuljetaan Tarastenjärven jätteenkäsittelyalueen vierestä, ja reitin varrella on kuolleita lintuja ja roskia, Nikkinen arvosteli polun kuntoa.

Hän toivoi, että Kaarinanpolun ehostamisen ja kunnostamisen lisäksi kartoitettaisiin, miten vaellusreittiä voitaisiin jatkaa pohjoiseen Oriveden suuntaan ja itään Pälkäneen suuntaan.

Nikkisen jättämän valtuustoaloitteen takana olivat vasemmiston ja vihreiden valtuustoryhmät sekä osa demarivaltuutetuista.

Kaarinanpolku on päässyt kehnoon kuntoon ja osin kadonnut, valtuustoaloitteessa kritisoidaan.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?