Toimintapuisto: Nuoret olivat suunnittelemassa ja rakentamassa skeittiparkkia

Parkki saatiin skeittauskuntoon

Skeittiparkkia alusta alkaen suunnittelemassa olleet Santeri Ukkonen, Niko Järvinen ja Samuel Huuho talkoilivat perjantaina parkin osia paikalleen.

Skeittiparkkia alusta alkaen suunnittelemassa olleet Samuel Huuho, Santeri Ukkonen ja Niko Järvinen näyttävät Esko Tammistolle, mihin osat lasketaan.

– Vähän pidemmälle, Santeri Ukkonen, Samuel Huuho ja Niko Järvinen opastavat suurta kivistä penkkiä kuorma-auton lavalta nostavaa Esko Tammistoa.

Finture Oy:n kuski laskee satojen kilojen penkin nuorukaisten osoittamaan paikkaan, josta sitä on enää vaikea siirtää. Pälkäneläiskolmikko tietää, miten skeittiparkin reilien pitää olla, sillä he ovat olleet alusta alkaen suunnittelemassa pääkirjasto Arkin ja kunnantalon väliin rakennettavaa toimintapuistoa.

Rullalautailijat kutsuttiin viime syksynä kunnantalolle kertomaan, millaisen he skeittiparkista haluaisivat. Lähiseudun parkkeja kiertäneet ja messuilla erilaisiin vaihtoehtoihin tutustuneet nuoret paneutuivat tehtävään tosissaan. He toivat myös kilpailutukseen tuoreen kuvakulman: Pälkäneelle haluttiin erilainen parkki kuin naapurikunnissa, sillä aktiiviset harrastajat tykkäävät kiertää erilaisissa parkeissa.

– Kylällä on näkynyt lautoja enemmän kuin koskaan. Parkin valmistumista on odotettu hartaasti, nuorisotyöntekijä Minna Rauas sanoo.

Lähes vuoden odotus palkittiin, kun puistoa alettiin viimeistellä käyttökuntoon kiireellä. Keskiviikkona Ukkonen, Huuho ja Järvinen olivat muotoilemassa ramppia mieleisekseen, kun asvalttikoneet tekivät parkin pohjia. Alun perin haaveiltu betonipohja hylättiin jo alkumetreillä, koska se olisi ollut liian kallis. Asvaltti on skeittareiden tarpeisiin räätälöityä, sillä sen sileä pinta tehdään hienosta kiviaineesta.

Lempääläläisyrityksen valmistama Street unit -skeittiparkki voi houkutella harrastajia kauempaakin, sillä sen on suunnitellut alan legendoihin kuuluva Janne Saario. Harrastajat toivovatkin sateetonta syksyä ja valaistuksen valmistumista, jotta pimenevissä illoissa näkisi skeitata. Syksyllä valmistuvan parkin lisäksi toimintapuistoon tulee muun muassa vaijeriliuku ja liukumäki, joka rakennetaan urheilukentän rinteeseen.

– Osa töistä jää varmaan keväälle, vaikka puistoa rakennetaan koko syksy, Minna Rauas sanoo.

Skeittiparkkia alusta alkaen suunnittelemassa olleet Santeri Ukkonen, Niko Järvinen ja Samuel Huuho näyttävät Esko Tammistolle, mihin osat lasketaan.

 

 

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?