Sappee rakentaa uuden Family Parkin

Kaivurit muotoilevat parhaillaan uusiksi Sappeen Tapahtumakeskus Huipun edustalla olevia lastenrinteitä. Ensi talveksi valmistuva Family Park käsittää neljä laskettelurinnettä, pulkkamäen ja karusellin. Alueelle tulee kaksi uutta mattohissiä, joiden tieltä puretaan pois vanha naruhissi.

– Aika on ajanut naruhissistä ohi. Se oli aikanaan ihan toimiva, mutta nykyisin mattohissit palvelevat paremmin aloittelijoita, rinnetoiminnan johtaja Kosti Puurunen sanoo.

Mattohissi on kuminen liukuhihna, jonka pintaa on karhennettu niin, että siinä voi seisoa suksilla ja lumilaudalla. Sappee on suunnitellut sellaisten hankintaa jo hetken aikaa.

– Tekniikan kehitys mahdollistaa mattohissien asentamisen hieman jyrkempäänkin paikkaan, Kosti Puurunen kertoo.

Turvalliset ja helppokäyttöiset mattohissit tekevät laskettelun aloittamisesta entistä helpompaa. Niiden lisäksi Family Parkissa on yksi sompahissi. Sen portille on kertynyt jonoa sesonkipäivinä. Ruuhkista päästään, kun lippuportit siirtyvät aidatun perhealueen reunoille. Alueelle pääsee päivä-, tunti- ja kausikortilla tai erikseen ostettavalla aluelipulla. Alle neljävuotiaille lapsille Family Park on ilmainen.

Jatkossa ensilaskut suksilla ja laudoilla tehdään Huipun edustan Hupsisrinteessä. Sen laidalle tulee 23 metrin mittainen mattohissi. Hupsisrinteen vierestä lähtee Rossirinne, jossa on kallistetut kurvit sekä lumikumpuja ja erityyppisiä virike-elementtejä. Sen vieressä on vajaan sadan metrin mittainen mattohissi ja pulkkamäki, joka kunnostetaan päivittäin rinnekoneella.

Somparinteeksi muuttuvassa Alkeisrinteessä säilyy pehmustetuin portein varustettu pujottelurata. Sompahissin toiselle puolelle tehdään uusi Funslope, jonka helpoilla kummuilla ja presseillä pääsee hyppimään ja ottamaan ensimakua parkkilaskemisesta.

Ensi talveksi valmistuva alue on noin 300 000 euron investointi.

– Family Parkin nimikin kertoo siitä, että alue rakennetaan lapsien ja aloittelijoiden tarpeisiin, Kosti Puurunen sanoo.

Family Parkista laskijan ura etenee luontevasti Alppiseikkailuun ja Perherinteeseen.

Aidattu Family Park nousee Tapahtumakeskus Huipun edustalle. Alueella on neljä laskettelurinnettä, pulkkamäki, karuselli, kaksi mattohissiä ja sompahissi.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?