Satutuokiossa jahdataan arvokkainta jalokiveä

Kangasalan pääkirjaston Hiekkalinnassa järjestetään lauantaina 30.9. kello 11–12 satutuokio kaiken ikäisille. Tuokiossa luetaan Maria Kosken kirjoittamaa Kaarne ja kadonnut jalokivi -kokoelmaa. Jokainen kokoelman tarina on osa suurta kokonaisuutta, palanen luontoa ja tosielämää, joka on usein kuin satua: täynnä ihmeitä, iloja, suruja, Ruususen unta ja hieman taikaakin. Kaarne on ikivanha, paljon nähnyt ja kokenut lintu, jonka yksi sulka sisältää kaiken kaarnen viisauden ja elämänkokemuksen. Tämä kaarnelta pudonnut sulka johdattaa etsimään sitä kaikkein suurinta ja arvokkainta jalokiveä. Mikä on tuo jalokivi – löydätkö sinä sen?

– Jokainen kokoelman tarina on pala tosielämää, mikä on koristeltu pohjoisen luonnon viisaudella ja vahvalla herkkyydellä. Tarinat kuiskaavat siitä, mitä on kokea vuodenajat sisimmässään ja voimaantua kaikesta, mitä luonto meille tarjoaa. Tarinat on tarkoitettu kaiken ikäisille, Koski kertoo.

Lukijana toimii Anne Immonen. Maksuton satutuokio kestää noin tunnin ja sitä suositellaan yli 3-vuotiaille.