Suomi 100 -juhlan tanssikortit myynnissä

Suomi 100 -juhlavuosi huipentuu reilun kahden kuukauden päästä vietettäviin itsenäisyyspäivän juhliin. Monenlaisista kansanjuhlista huolimatta päivän kohokohta lienevät Linnan juhlat.

Ilta alkaa presidentin kättelyllä, ja niinpä Pälkäneen itsenäisyyspäivän vastaanotto alkajaisiksi kunnanjohtaja Janita Koivisto kättelee kaikki juhlijat.

– On hienoa kohdata kaikki vieraat kasvotusten, Koivisto sanoo.

Linnan juhlissa itsenäisyyttä juhlii kansakunnan kerma, mutta Aitoon Honkalassa vietetään 6.12. kaiken kansan itsenäisyysiltamia. Koollekutsujana toimii Janita Koivisto, ja kutsuttuja ovat kaikki kuntalaiset.

Itsenäisyyspäivävastaanoton ohjelma on puhtaasti pälkäneläinen. Juhlakansaa tanssittaa Puutikkalassa asustava Juha Metsäperä ja Honkalan coctailpöytä katetaan kotikunnan lähituotteista. Tarjolla on Uotilan perunalimppua järvikalamoussella, munakasrullaa Pälkäneen metsien suppilovahveroilla, Heikkilän pitojuustoa karpalohyytelöllä, Penttilän rieskarullaa savuporotäytteellä ja piirasta Aspilan tilan parsakaaleista. Jälkiruuaksi tarjoillaan marenkileivoksia mansikkamoussella.

– Tärkeintä on kuitenkin yhteen kokoontuminen: juhlitaan satavuotiasta Suomea yhdessä ystävien kanssa, Janita Koivisto sanoo.

Honkalan juhla tarjoaa tilaisuuden ulkoiluttaa iltapukua, mutta muutenkin voi pukeutua. Keskiviikkona 6.12. vietettävän iltajuhlan tanssikortteja myydään kunnanviraston asiakaspalvelupisteessä, Luopioisten Pytingin kuntainfossa, Nuijantalon Spirraalissa, Rautajärven Elotähkässä, Aapiskukossa ja Aitoossa Anssin kaupassa. Iltajuhlan lisäksi Nuijalla järjestetään päivällä itsenäisyyspäivän juhlaa, jossa puhuu kenraali Pertti Salminen Kyynäröltä.

 

 

Pälkäneen itsenäisyyspäivän juhlan tanssikortit ovat tulleet myyntiin.