Kielikylpyyn Uuteenkaarlepyyhyn

Aitoon koulutuskeskukselle myönnettiin 2000 euron apuraha toisen kotimaisen opiskeluun aidossa ympäristössä. Koulutuskeskuksen rehtori Jaro Koikkalainen anoi apurahaa yhdessä pietarsaaren alueella toimivan Optima-oppilaitoksen kanssa Otto A. Malmin lahjoitusrahastosta. Loka-marraskuussa ammatillisen erityisopetuksen 2. vuosikurssin opiskelijat lähtevät vuoroin vieraisiin. Lokakuun lopussa Optiman opiskelijat saapuvat Hämeeseen harjoittelemaan suomen kielen taitojaan, ja pari viikkoa myöhemmin Aitoosta lähtee 6–10 hengen ryhmä Uuteenkaarlepyyhyn puhumaan ja kuulemaan ruotsia.

– Tulossa on arvokas kohtaaminen. Vierailulla opiskellaan ryhmissä, tehdään retkiä ja nähdään ja opitaan vähän muutakin, Koikkalainen kertoo.

Otto A. Malm oli pietarsaarelaisen kauppias- ja laivanvarustajasuvun viimeinen edustaja. Mittava omaisuus jäi yhteiskunnalle hänen kuollessaan 1898. Testamentissaan Malm määräsi 2 miljoonaa markkaa ”korkeamman opetuksen, kansansivistyksen, yleishyödyllisten laitosten sekä tutkimuksen” edistämistä varten. Vuonna 1932 lahjoitusrahasto säätiöitiin.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?