Batman-pupu hurmasi kaikki

Kirsi-Marja Penttilä esittelee Batman-pupua Aitoon päiväkodin väelle.

Batman-pupu keräsi ihailevia katseita Anna Tapion koulun pupulassa viime keskiviikkona. Aitoon päiväkodin lapset olivat ihastuksissaan tuuheakarvaisen Batmanin edessä, ja kanilla riittikin silittäjiä ihan ruuhkaksi asti. Päiväkodin lapset pääsivät paitsi ihailemaan pupuja, myös seuraamaan pupuagilitya ja kokeilemaan keppihevosratsastusta.

Eläinten päivän tapahtumia oli myös päärakennuksessa, jossa Aitoon alakoululaiset kiersivät erilaisia rasteja. Rastien ohjelmassa oli draamateatteria eläinten oikeuksista, kasvomaalausta ja eläinaiheista askartelua sekä eläinleikkejä.

Rasteista vastasivat draamaopettaja Maria Helstola ja 9. luokan draamaryhmä, kuvataideopettaja Maria Haataja ja 9. luokan valinnainen kuvataideryhmä, liikunnanopettaja Niina Palsio ja 8. luokan valinnainen liikuntaryhmä sekä koulumestari Kirsi-Marja Penttilä.

– Päivän järjestäminen oli tosi kivaa, sellaista mukavan rentoa, Anna Tapion koululaiset Jasmin Jokela, Jasmin Rintala ja Sara Järvenpää kertoivat.

Osallistujatkin näyttivät viihtyvän. Ensimmäisen ja toisen luokan oppilaat hyppivät hiirenhäntää posket punaisina ja leikkivät poniaiheista musiikkileikkiä isolla innolla. Huonommaksi eivät jääneet päiväkodinkaan lapset – niin vauhdikasta kyytiä he tarjosivat keppihevosille esteradalla. Myös keppihevoset innostuivat päivän tunnelmasta niin, että Kirsi-Marja Penttilä joutui yhtä kepparia vähän toppuuttelemaan.

– Meinasitkos pillastua, kun kuolaimesikin tippuivat. Täytyypä laittaa ne takaisin, Penttilä jutteli yhdelle kepparille.

Eläinten päivä aloitti eläinten viikon

Anna Tapion koulun tapahtumapäivä oli osa eläinten päivän viettoa. Eläinten päivästä alkoi myös eläinten viikko, jota vietetään vuosittain 4.–10. lokakuuta. Suomessa eläinten viikkoa on vietetty Suomen eläinsuojelun eli SEYn aloitteesta vuodesta 1959 lähtien.

Eläinten viikolla nostetaan keskusteluun vuosittain vaihtuva ajankohtainen tai muutoin merkittävä eläinsuojeluteema. Tämän vuoden teemana olivat luonnoneläimet. SEY tuottaa vuosittain ajankohtaisesta teemasta materiaalia lapsille, suurelle yleisölle sekä päättäjille.