Maanteiden lakkautuksille ei lämmetty

Ely-keskuksen suunnitelmille lakkauttaa Puntarin ja Siuronsalmen maantiet eli Uittomiehentie ja Siuronsalmentie ei lämmetty luottamuselimissä Kangasalla. Ely-keskus haluaisi muuttaa maantiet yksityisteiksi, koska se katsoo, että maanteillä ei ole enää yleisen liikenteen tarpeen mukaista palvelutehtävää ja teitä käyttävät lähinnä vain teiden vaikutuspiirin kiinteistöt. Lakkautettavien maanteiden hallinnointi ja ylläpito siirtyisivät yksityistiekuntien vastuulle.

Lausunnossaan Kangasalan kunta muistuttaa, että Uittomiehentien alueella on vireillä uusia rakennuspaikkoja tuovat Kuhmalahden kyläyleiskaava ja rantayleiskaava. Lisäksi tie palvelee kiinteistöille kulun lisäksi yleistä liikennettä venelaiturille ja pallokentälle, ja tiellä kulkee myös tukkirekkoja. Siuronsalmentien alhaisista liikennemääristä huolimatta kunta näkee tien välttämättömänä vaikutusalueen kiinteistöille kulkemiseksi, minkä lisäksi alueen metsäkauppa edellyttää riittävää mitoitusta tukkirekkojen liikennöinnille.

Kunnanhallitus katsoi elinvoimalautakunnan tavoin, että teitä ei pidä lakkauttaa yleisinä teinä. Se korostaa, että mikäli tiet kunnan lausunnon vastaisesti lopetetaan, ne tulee luovuttaa yksityisteiksi niiden käyttötarkoitusta vastaavassa asiallisessa kunnossa. Ely-keskus on jo lupaillut päällystää Uittomiehentien alkuosuuden uudelleen, uusia opasteet, sorastaa teiden soratieosuudet ja vesakoida tienvarret. Lisäksi Siuronsalmentiellä Hammarinojan ja Rummukanojan betonirummut uusittaisiin, viime vuonna uusitut rummut korjattaisiin ja tien loppuun rakennettaisiin kääntöpaikka.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?
Monet artikkeleistamme ovat vain rekisteröityneille lukijoille. Luo tunnukset, niin pääset lukemaan enemmän. Rekisteröityminen on helppoa ja maksutonta.

Kommentoi

XHTML: Voit käyttää näitä tägejä: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>