Panu Rajala hyvinvointipäivässä

Eläkeliiton Sydänhämeen yhdistyksen terveyspäivä-nimellä jo reilut kymmenen kertaa vietetty ohjelmakokonaisuus on parin viime vuoden aikana jonkin verran uudistunut. Viime vuonna hyvinvoinnin ylläpitämiseen liitettiin vahvasti liikunnallinen osuus ja jopa tehtiin pienimuotoinen sauvakävelylenkki Juha Miedon johdolla. Tänä vuonna hyvinvointia korostaa kulttuurillinen näkökulma. Aitoon koulutuskeskukseen tulee nimittäin torstaina 12.10. kirjailija, filosofian tohtori Panu Rajala kertomaan Nobel-palkitusta F.E. Sillanpäästä.

Tilaisuudessa erikoislääkäri Rainer Zeitlin, yksi Pälkäneen päättäjistä, kertoo viimeisimmät tiedot sosiaali- ja terveyspalvelujen uudistuksesta Pirkanmaalla. Lisäksi Medilaser-yrityksen edustajia on paikalla kertomassa silmäleikkauksista ja silmäsairauksista. Aiempaan tapaan hyvinvointipäivään liittyvät myös tänä vuonna ilmaiset verensokeri- ja verenpaine mittaukset, ja Tampereen Diabetesyhdistys  järjestää maksullisia kehonkoostumusmittauksia. Niillä voidaan selvittää lihas- ja rasvakudoksen määrää ja suhteellista osuutta kehonpainosta, viskeraali -eli vatsaontelorasvan määrää, rasva- ja lihaskudoksen jakautumista kehossa ja elimistön ravitsemus- ja aineenvaihduntatilaa.