Leidit ja lyylit löivät hynttyyt yhteen

SB Luja pelaa tällä kaudella yhdellä naisten joukkueella. Nelosdivisioonaa pelanneet Lyylit ja kakkosdivisioonan Leidit yhdistyivät yhdeksi joukkueeksi, joka on aloittanut taipaleensa nelosdivisioonasta. Hajonneen Leidien kakkosdivisioonapaikan periminen olisi periaatteessa ollut mahdollista, mutta nelosdivisioona katsottiin järkeväksi tasoksi hioa kaksi joukkuetta yhteen ja lähteä liikkeelle puhtaalta pöydältä.

– Taso vaikuttaa meille tässä vaiheessa oikealta, tuumaa naisten joukkueen valmentaja Benjam Härkälä.

Naiset aloittivat kautensa tappioilla Rientolaa ja Nokian Palloseuraa vastaan maalein 2–7 ja 2–4. Molemmat vastustajat kuuluvat etukäteislaskelmissa lohkon kovimpiin joukkueisiin.

Seuraavat pelit ovat edessä sunnuntaina 29. lokakuuta omassa kotihallissa.

– Uskon, että yleisö näkee silloin kauden ensimmäiset voitot tällä uudella joukkueella, Härkälä ennakoi.

Tälle kaudelle tulostavoitteet on perustellusti laitettu sivurooliin.

– Tämä on tunnusteleva kausi; meillä oli avausturnauksessa vasta pari yhteistä treeniä alla. Nyt hiotaan yhteistä pelitapaa ja ensi kaudella rymistellään sitten ylöspäin.

Se yhteinen pelitapa on vielä työn alla, mutta valmennuksen toiveissa on liikuttaa kentällä palloa enemmän kuin pelaajia. Kokoonpanossa on vajaa parikymmentä pelaajaa, joista nuorimmat ovat vielä yläkouluikäisiä ja vanhimmat päälle nelikymppisiä.

– Meillä on sopivan innokas joukkue, jossa on mukana kokeneempia ja rauhallisia sekä nuorta ja innokasta peluria. Osa pelaajista ei osallistu peleihin vaan on mukana harjoituksissa harrastuksen vuoksi ja kuntoilun kannalta.

Myös miesten puolella Lujan kilpajoukkueiden määrä aikuisten sarjoissa putosi yhdellä viime kauden jälkeen. Kuutosdivisioonassa pelannut Lujan kolmosjoukkue ei osallistu sarjaan tällä kaudella.