Tekopohjavesilaitos kuivasi järven

Pälkäneen ja Kangasalan harjuihin kaavaillun tekopohjavesilaitoksen turkulaista ”sisarlaitosta” epäillään Virttaankankaalla sijaitsevan Kankaanjärven kuivumisesta.

Paikalliset asukkaat sanovat, että järven pinta laski jo reilut 15 vuotta sitten, kun Virttaankankaalla tehtiin tekopohjavesilaitoksen imeytyskokeita. Tänä vuonna 0,6 hehtaarin kokoisen pikkujärven pinta on laskenut parilla metrillä.

Natura-alueella sijaitseva harvinainen suppajärvi on pohjaveden pintaa ylempänä. Se saa vetensä sade- ja sulamisvesien lisäksi ympäröivältä orsivesialueelta. Turun Seudun Vesi on kiistänyt, että järven pinnan lasku voisi johtua lähellä tapahtuvasta tekopohjaveden valmistuksesta.

Virttaankankaalle suunniteltiin Tavasen tapaan sadetusimeytystä, mutta harjuun kaivettiinkin parikymmentä imeytysallasta. Tavase on tutkinut myös kaivoimeytystekniikkaa.

Kankaanjärven kuivumisesta on uutisoinut Loimaan Lehti. Virttaankankaan tekopohjavesilaitos on toiminut viiden vuoden ajan.

Kommentit (2)

  1. Raimo Giren

    Nyt taisi viimeinkin selvitä syy siihen miksi Kukkian vedenpinta on ollut jo monta vuotta niin alhaalla. Kohta se sitten kuivaa kokonaan.

    Vastaa

Kommentoi

XHTML: Voit käyttää näitä tägejä: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>