Laskettelukausi: Viime vuonna rinteeseen pääsi 12. marraskuuta

Lumitykit odottavat pakkasia

Sappeen lumetus alkaa Päärinteestä ja uudesta Family Parkista, kun lämpötila painuu pysyvästi pakkaselle.

Mikäli talvi tulee viimevuotiseen tapaan, Sappeen rinteissä kiidetään suksilla ja laudoilla jo reilun kahden viikon kuluttua. Sappeessa ollaan kauteen valmiita: lumetuskalusto on huollettu ja tällä viikolla lumitykkejä aletaan siirtää rinteisiin odottamaan pakkasia.

– Toivotaan, että tulisi heti kunnon pakkaset, jotta lunta pystyttäisiin tekemään mahdollisimman tehokkaasti, rinnetoiminnan johtaja Kosti Puurunen sanoo.

Sappeen periaatteena on, että rinteet avataan, kun niissä on niin paksu lumikerros, että se kestää kevääseen saakka. Viime talven lauha sadejakso todisti epäilijöillekin, ettei tykkilumi sula luonnonlumen tapaan: Sappeen rinteet loistivat marraskuun alkupuolelta alkaen puhtaan valkoisina, vaikka ympäröivä maisema oli pitkään lumeton.

 

Kausikorttilainen hyötyy pitkästä kaudesta

Viimetalvinen 157 päivän mittainen laskettelukausi vankisti lumivarman hiihtokeskuksen mainetta. Kävijöitä mahtuisi alku- ja lopputalveen enemmänkin, mutta synkät syyskelit ja kevätaskareet saavat väen jäämään muihin askareisiin.

Tänä vuonna rinteiden avaamista odottaa paljon edellisvuosia suurempi joukko, sillä jo yli 7000 laskettelijaa on varannut kausikortin tulevaksi talveksi. Marraskuun puoliväliin mennessä varatut kausikortit saa alle satasella, jos haastekampanjaan on siihen mennessä sitoutunut vähintään 16 500 laskijaa.

Sappeessa havaittiin kesällä, että kausikorttikampanja tuo rinteeseen kävijöitä kehnommallakin kelillä.

– Bike Parkin sadepäivät olivat tänä kesänä selvästi viimevuotista vilkkaampia. Kynnys lähteä liikkeelle on matalampi, kun on kausikortti taskussa, Kosti Puurunen kertoo.

Bike Parkiin myytiin kesäksi 1300 kausikorttia samanlaisella haastekampanjalla, joka innostaa nyt satunnaisia kävijöitä hankkimaan hissikortin koko talveksi. Sappeessa toivotaan varhaista talvea, sillä pitkä laskettelukausi vauhdittaa kausikorttikampanjaa ja tuo haasteeseen tarttuneille lisäpäiviä rinteessä.

 

Uusi Family Park palvelee aloittelijoita

Sappeen tapahtumakeskus Huipun edustalla tehdään vielä ennen lumetusta viimeisiä asennustöitä. Täksi talveksi valmistuvan Family Parkin maansiirto- ja sähkötyöt on hoidettu, ja uusia mattohissejä päästään asentamaan näinä päivinä.

Kumista liukuhihnaa muistuttavat mattohissit palvelevat pienimpiä laskijoita: niiden avulla suksiin totutteleva pääsee nousemaan helposti ja turvallisesti uusien Hupsis- ja Rossirinteiden päälle.

Hupsisrinne on tarkoitettu aloittelijoiden ensilaskuille. Rossirinteen kallistetut kurvit, lumikummut ja erityyppiset virike-elementit tuovat pikkulaskijalle lisää haastetta.

Family Parkin kolmas hissi on nykyinen sompahissi, jolla rinnettä nousevat Somparinteen ja Funslopen laskijat. Somparinne tulee entisen Alkeisrinteen paikalle ja Funslope sen rinnalle. Sen helpoilla kummuilla ja presseillä pääsee ottamaan ensimakua parkkilaskemisesta.

Neljän laskettelurinnettä ja Family Parkin Pulkkamäki kunnostetaan päivittäin rinnekoneella. Lisäksi alueelle tulee karuselli.

Family Parkin hisseille ei tarvitse kulkea tarkistusporteista, joille voi syntyä sesonkipäivinä jonoa, vaan aidatun alueen reunoille tulee kolme lippuporttia. Alueelle pääsee päivä-, tunti- ja kausikortilla tai erikseen ostettavalla aluelipulla. Alle neljävuotiaille lapsille Family Park on ilmainen.

Family Park otetaan käyttöön heti laskettelukauden alkajaisiksi, sillä lumetus aloitetaan uudesta alueesta sekä kokeneimpien laskettelijoiden suosikista Päärinteestä.

Aidattu Family Park nousee Tapahtumakeskus Huipun edustalle. Alueella on neljä laskettelurinnettä, pulkkamäki, karuselli, kaksi mattohissiä ja sompahissi.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?