Lahdentien suunnitelmat odottavat hyväksyntää ja rahoitusta

Liikenneviraston hyväksymä Lahdentien parantamisen tiesuunnitelma saapuu Pälkäneelle ja Kangasalle nähtäville. Huutijärven ja Laitikkalan välistä tieosuutta koskeva suunnitelma on ollut esillä jo aiemminkin – Ely-keskus on lähtenyt laatimaan parantamissuunnitelmaa vaaralliseksi katsotulle tielle siitäkin huolimatta, ettei sen toteuttamiselle ole ollut rahoitusta. Tilanne ei ole muuttunut; toteutusaikataulusta ei edelleenkään ole tietoa.

Turvallisuuden kohentamiseen tähtäävässä suunnitelmassa esitetään muun muassa ohituskaistojen rakentamista Pälkäneen ja Kangasalan rajan tuntumaan sekä Lahdentien liittymien määrän karsimista Laitikkalan ja Huutijärven välillä. Nykyistä tarkempaan suunnitteluun ryhdytään, mikäli rahoitus hankkeelle jossain vaiheessa järjestyy. Sen sijaan esimerkiksi suojellut Natura-alueet on Ely-keskuksen mukaan jo tarkasti huomioitu ja arviot siitä, etteivät toimet aiheuta vaaraa kyseisille alueille, on tehty yhdessä Elyn ympäristöosaston kanssa.

Tilastojen mukaan Lahdentiellä yksi ihminen kuolee ja seitsemän loukkaantuu keskimäärin joka vuosi Pälkäneellä ja Kangasalla.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?