Roolipelejä kirjastossa

Kangasalan pääkirjaston Harjula-salissa vietetään roolipeli-iltaa tulevana torstaina kello 16–19.  Roolipeli-illassa esitellään roolipelaamista painottuen liveroolipelaamiseen eli larppaamiseen sekä pöytäroolipelaamiseen. Molempia pääsee halutessaan kokeilemaan illan loppupuolella. Maksuton tapahtuma on suunnattu erityisesti yli 10-vuotiaille nuorille.

Tapahtuma on osa Pirkanmaan nuorten Kulttour-kulttuuriviikkoja ja 30.10–5.11. järjestettävää Pohjoismaista peliviikkoa. Pohjoismaisen peliviikon tavoitteena on pelata yhdessä, keskustella pelaamisesta kodeissa ja kouluissa, sekä monipuolistaa peleistä käytävää julkista keskustelua.  Viikon aikana järjestetään satoja tapahtumia eri puolilla Suomea ja muissa Pohjoismaissa. Kirjastojen ohella myös monet muut toimijat järjestävät peleihin liittyvää tapahtumia joissa pelataan yhdessä tai tutustutaan pelikulttuuriin luentojen ja työpajojen muodossa. Pelikasvatuksen teemaviikon järjestää vuosittain kaikille avoin Pelikasvattajien verkosto sekä paikalliset toimijat, ja viikkoa koordinoi Kansallinen audiovisuaalinen instituutti.

Roolipeli-illan järjestävät roolipeliyhdistys Mielikuvitusystävät ry ja Kangasalan kirjasto. Mielikuvitusystävät ry on kangasalalainen roolipeliyhdistys, joka perustettiin syksyllä 2016. Yhdistyksen toiminta keskittyy erityisesti Kangasalla ja muualla Pirkanmaalla järjestettäviin liveroolipeleihin, joiden lisäksi yhdistys järjestää avoimia roolipeliviikonloppuja sekä satunnaisempia pöytäroolipelejä.